Yılmaz hakkında 3 yıl hapis istemi!

Yılmaz hakkında 3 yıl hapis istemi!
Sosyal medya paylaşımının ardından Halkbank'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan İYİ Parti YİK üyesi Kerim Yılmaz hakkında 3 yıl hapis istendi.

İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu üyesi Kerim Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden Halkbank'ın ceza alacağı iddialarına yönelik yaptığı paylaşımlarının ardından bankanın şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı. 

Yılmaz hakkında, "İtibarın korunması" ve "İtibarın zedelenmesi" suçlarından 3 yıla kadar hapis ve 2 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.

Halkbank'ın şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucu tutuklanan Kerim Yılmaz hakkında dava açıldı. Davanın iddianamesinde, Yılmaz'ın 24 Mayıs 2018 tarihli sosyal medya paylaşımı ile şikayetçi Halkbankası'na yönelik gerçeğe aykırı ve manipülatif paylaşımda bulunduğu savunuldu.

İddianamede, "Bu suretle 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 74 ve 158/1 maddesine muhalefet ettiği" kaydedildi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Yılmaz'ın bu suretle 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında tehlike suçu olarak kabul edilen elektronik iletişim araçları ile banka itibarının zedelenmesi suçunu işlediği savunulan iddianamede, Yılmaz'ın, "İtibarın korunması" ve "itibarın zedelenmesi" suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve bin günden 2 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılması istendi.

AKŞENER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yılmaz'ın, yaptığı paylaşım yüzünden gözaltına alınmasına çok sayıda tepki gelirken bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan Akşener, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Parti üyemiz bir ağır ceza hakimi, yıllarca FETÖ ile mücadele etmiş bir arkadaşımız, Halk Bankası ile ilgili bir tweet attı ve banka bu arkadaşımıza dava açtı, arkadaşımız tutuklu" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler