Yılmaz: Koalisyona katkı veriyoruz

Yılmaz: Koalisyona katkı veriyoruz
Mİllİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul harekatına destek verileceği iddialarıyla ilgili olarak, Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyonun üyesi olduğunu belirterek, “Koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Sorumluluklar yerine getirilir” dedi.

Koalisyona tam destek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyonun bir üyesi olduğunu belirterek, “Bu koalisyonun üyesi olmakla (Musul harekatı) somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışında ne gibi bir katkı olur, ulusal çıkarlar göz önüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir” dedi. Yılmaz, AKP TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, “ABD ile eğit-donat imzalandı. Nerede eğiteceğiz, nerede donatacağız” sorusuna cevap verirken, “ABD ile Türkiye, ortak bir komisyon kuracak. Bu komisyonda kimlerin eğitileceği belirtilecek, bu belirtilen kişilere, Kırıkkale yakınlarındaki birlikte eğitim verilecek” diye konuştu. “Türk askerinin direk karadan girmesi seçeneği gelirse bu gerçekleşir mi” sorusu üzerine Bakan Yılmaz, “Sayın Başbakanımız ne demişti. Diğerleri kendi üzerine düşeni yaparsa Türkiye de üzerine düşeni yapmaya hazırdır” dedi.

Türkiye iddiası
Musul Valisi Esil Nuceyfi, IŞİD’e karşı düzenlenecek Musul operasyonuna Türkiye’nin de katılacağını ileri sürdü. Nuceyfi, Türkiye’nin operasyona askeri ve lojistik destek sunacağını ayrıca silah ve cephane göndereceğini öne sürdü.