Yılmaz: "Mülteci konusu Türkiye'nin başına bela olacak "

Yılmaz: "Mülteci konusu Türkiye'nin başına bela olacak "
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Bu mülteci konusu Türkiye'nin başına bela olacak. Türkiye'nin kaynakları gidiyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, partisinin Hatay il binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Yılmaz, hükümetin Suriye politikasını da eleştirerek, Türkiye'nin çeşitli ülkelerden mültecilerin akınına uğradığını söyledi.

"Türkiye bugün doğudan, batıdan, güneyden gelen ve kendi ülkelerindeki çatışma ortamını terk edip kaçmak isteyen mültecilerin yığıldığı bir ülke haline dönüşüyor" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Afganlar, Pakistanlılar, Afrikalılar geliyor. Yetmedi Iraklı, Suriyeli, Yemenli geliyor. Siz Türkiye'nin kapılarını yatırımcılara açın, tacirlere, ticaret yapanlara açın, Mültecilere, bu ülkeye yük olacaklara açmayın. Eğer bu övünülecek bir şey olsaydı bunu sizden önce Avrupalılar yapardı. Norveç 8-9 bin mülteci aldı diye ballandıra ballandıra anlatıyor ve herkes takdir ediyor anları. Sen 3,5 milyon insanı içine almışsın seni kimse takdir etmiyor. Diyorsun ki 'Eyvah paramızı da vermiyorlar.' Bu mülteci konusu Türkiye'nin başına bela olacak. Türkiye'nin kaynakları gidiyor."

İlgili Haberler