Yılmaz Özdil'den Diyanet’i çatlatacak Atatürk paylaşımı. Görenler dönüp bir daha okudu

Yılmaz Özdil'den Diyanet’i çatlatacak Atatürk paylaşımı. Görenler dönüp bir daha okudu
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili dikkat çeken fotoğraflı bir paylaşımda bulundu.

Görenler dönüp bir daha okudu

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923''te Cumhuriyet yönetimini ilan etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti''nin 98. yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülkenin dört bir yanında resmi geçitler ve törenlerle kutlandı.

Gazeteci Yılmaz Özdil de sosyal medya hesabından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk’ün fotoğrafıyla birlikte dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Özdil paylaşımında, “Bize denk geldiğin için dünyanın en şanslı milletiyiz, ne senden geçeriz, ne eserinden… Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı''nın kutlandığı bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ildeki camilerde okutulmak üzere hazırlanan Cuma hutbesinde Cumhuriyet''in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anılmadı. Cumhuriyet''in kuruluşunun kutlandığı bugün Diyanet''in hutbesinin konusu "yaşlılara saygı ve sevgi" oldu.

ATATÜRK''E YİNE YER VERİLMEDİ

Hutbenin "Aziz Müslümanlar" denilerek seslenildiği son bölümünde Cumhuriyet''in ilanının 98. yıl dönümü olduğu hatırlatılarak başlanan, 3 cümleden oluşan ilgili bölümde Atatürk''e yine yer verilmemesi dikkat çekti.

İlgili Haberler