Yine hain saldırı: 4 polis yaralandı

Yine hain saldırı: 4 polis yaralandı
3 ilde teröristlerin hedefi ekip otolarıydı. Dargeçit’te roketatarlı saldırıda 2, Bismil’de de el bombasıyla 2 polis yaralandı. Bağcılar’daki saldırıda ise can kaybı olmadı

Diyarbakır, Mardin ve İstanbul’da hain saldırı

İstanbul’da Bağcılar Demirkapı Mahallesi’nde önceki akşam saatlerinde Akşemsettin Sokak’ta izinsiz gösteri yapmak için yüzleri maskeli teröristlerin toplandığı ihbarını alan polis, kısa sürede olay yerine zırhlı araçlarla geldi. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan teröristler daha sonra zırhlı araca ateş açtı. Saldırıda ölen ya da yaralanear olmadı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri saldırıyı yapan teröristlerin yakalanması için çevrede helikopter destekli geniş çaplı inceleme başlattı.

El bombası attılar

Bu arada Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının ekip aracına el bombası ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Bismil Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Tamamen yandı

Öte yandan İstanbul Hacıahmet Mahallesi’nde toplanan kalabalık bir grup izinsiz gösteri düzenledi. Polisin dağılın uyarılarına rağmen eylemde ısrar eden göstericiler önce polise ardından da park halindeki bir minibüse molotoflarla saldırdı. Molotoflardan birinin isabet ettiği İSKİ’ye ait kanal görüntüleme aracı bir anda alev aldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede alevlere müdahale etti. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Göstericiler saldırının ardından ara sokaklara dağılırken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Operasyon yapıldı

Mardin Dargeçit’te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin teröristlerden temizlenmesi, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası için özel harekât timlerinin de katılımıyla başlatılan operasyon sürüyor. Sefa Mahallesi Vural Sokak’ta operasyona katılan zırhlı polis aracına teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Midyat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan biri ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı polis memurlarının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.