‘Yok artık!’ dedirtecek hata ve hata düzeltme yolu! Barajı'ndaki hata üretimi durdurdu 'Düzeltme' ihalesi de aynı şirkete verildi

‘Yok artık!’ dedirtecek hata ve hata düzeltme yolu! Barajı'ndaki hata üretimi durdurdu  'Düzeltme' ihalesi de aynı şirkete verildi
Elektrik krizi ve elektrik faturaları gündemden düşmezken 2.4 milyara mal olan Kiğı Barajı, yapılan hatalar nedeniyle tam 20 aydır üretim yapamıyor.

Kafa Radyo’nun ünlü radyocusu Nihat Sırdar #BenimHatam etiketiyle yaptığı paylaşımda “2.4 milyar liraya yapılan Kiğı Barajı hatalı yapıldığı için elektrik üretemiyormuş. Hatayı düzeltmek için yapılan ihaleyi de hatayı yapan firma almış. Var mı aranızda böyle güzel hatalar yapan? Sizin hatanız nedir?” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un su ihtiyacının karşılanması için milyarlarca lira harcanan ancak yapılan hatalar nedeniyle gövdesinde çatlaklar oluşan Melen’den sonra, Veysel Eroğlu döneminde yapılan Kiğı Barajı da aynı sebeple atıl vaziyette beklediği ortaya çıktı.

Kiğı Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nde (HES), 2018''de enerji üretimine başlandı. Proje, dönemin bakanı Veysel Eroğlu''nun açıkladığı rakamla ''2.4 katrilyona'' yani 2.4 milyar liraya mal oldu. İnşaatı Özaltın Holding yaptı.

Ancak 11 Haziran 2020''de olan oldu. Kazı şevlerinde kayma meydana geldi. Yani barajın girişinde elektrik santralinin hemen yanında bulunan tesisin üzerine yamaçtaki toprak ve kayaların kaymasını önlemek için yapılan şevler işlevini yerine getirmemişti. Üretim durdu.

İktidarın, hatanın düzeltilmesi ihalesini de, gizli olarak, barajı yapan müteahhide verdiği öğrenildi. İki yıldır duran üretim nedeniyle beraber oluşan zarar ise 1 milyar lirayı bulacak.

Kiğı Barajı

İlgili Haberler