YÖK, bütün dekanların istifasını istedi

YÖK, bütün dekanların istifasını istedi
YÖK bütün devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan dekanların istifasını istedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bütün devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan dekanların istifasını istedi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "YÖK bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin dekanlarının (1577) istifasını istedi. 1176'sı devlet üniversitesi, 401 vakıf üniversitesi toplam 1577 dekan bulunuyor" denildi.

SDÜ’DE 19, MAKÜ’DE 9 DEKAN İSTİFA ETTİ

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) bulunan 19 fakültenin, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde de 9 fakültenin dekanları istifa etti.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Ankara’daki rektörler toplantısının ardından Türkiye’deki tüm dekanlara istifa çağrısı yapıldı. SDÜ’deki 19 fakültenin dekanı da bu çağrıya uyup istifa etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, dekanların istifa kararını doğruladı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) de 9 fakültenin dekanı YÖK’ün çağrısı sonrası istifa etti.

YYÜ’DE 15 DEKAN İSTİFA ETTİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki bin 577 dekanın istifasını istemesi üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki 15 dekan istifa etti.

YÖK’ün isteği üzerine YYÜ’deki 15 dekan, istifasını rektörlüğe sundu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÖK ile temas halinde olduklarını belirterek, “YÖK’ün ve üniversitenin elini güçlendirmek için dekanların istifasını istedik. Onlarda istifalarını sundular, YÖK’e yazımızı yazdık” dedi.