Yok mu kimsesizlerin vicdanlı bir kimsesi

Yok mu kimsesizlerin vicdanlı bir kimsesi

Hazırlayan: Timuçin MERT

Bundan beş-altı yıl öncesiydi...

Cemaat henüz ne Hizmet olmuştu, ne de "FETÖ canavarı"...

(...) o söz ağızlarından düşmüyordu... Kimsesizlerin kimsesi...

 *

 Kimdi o kimsesizler, kimin nesiydi hiç bilmiyorduk...

*

 Sonra zaman geçti ve hep birlikte öğrendik... Silivri öğretti bize kimdir kimsesiz ve o zindanda kim gerçekten kimsesizdir, kiminse kimsesi vardır...

Öğrendik ki Silivri zindanına düştün mü, ya dayın olacak ya enişten... Ya abin olacak, ya kayınpederin...

Oranın eski raconuydu... "Allah düşürmesin" denirdi... Artık hepimiz biliriz ki, düşüren Allah değil, ya karaktersiz bir muhbir, ya köşe yazarı şeklinde bir gammaz ya da kendi adından bile korkup, karanlıkların içine sıvışmış bir gizli tanıktır...

Ya da kendisine FETÖ'cü denmesin diye atik davranıp bir başkasını içeri attırıp "Bak ben ne kadar FETÖ'cü değilim" demeye çalışan kraldan fazla imparator kesilmiş bir görevli...

(...)

Ya kimdir bugünün kimsesizi...

Gazetecidir...

Ücra bir köşede görev yapmış öğretmendir...

Bank Asya'dan üç kuruşluk kredi almış bir garibandır...

(...)

Allah kurtarsın.

Ertuğrul Özkök Hürriyet

***

"ByLock'çu milletvekili listesinde 61 isim var"

-------

... MİT'in ByLock'çu milletvekili listesini iktidara verdiğini yazmıştım. (...)  O gün yazmayı unuttuğum şey şuydu; o listede tam 61 AKP'li milletvekili olduğunu söylemişlerdi.

(...) İsim vermem hukuken mümkün değil. Ama bazı bakanlar olduğu, şu anda hemen her gün FETÖ aleyhine demeçler veren, TV ekranlarında aslanlar gibi çarpışan isimler de var.

(...) Cemaatin en güçlü olduğu dönemlerde AKP'lilerin tamamı hiç sakınmadan bu ekiple iç içeydi. Bu dönemde "aramızda daha rahat haberleşiriz" denilerek birçok milletvekilinin telefonuna bu sistem yüklenmiş olabilir. Burada hesaplanmayan, anladığım kadarıyla ByLock'la hiç ilgisi olmayan Erdoğan'ın "ByLock kullanan darbecidir, teröristtir, haindir" demesi oldu. 2011'de kullanımına son verilen ByLock'un kendi telefonlarında da olduğunu unutan AKP'li milletvekilleri "ByLock'çular haindir" kervanına katıldılar. (...) Oysa teknoloji affetmiyor (...)

Yakında mahkemelerden "ByLock darbeci olmanın kanıtı olamaz" şeklinde kararlar çıkmaya başlarsa bana sürpriz olmaz. Yoksa bu kadar bakan milletvekilini nasıl kurtaracaklar?

Can Ataklı Korkusuz

***

Bir FETÖ gider, diğeri gelir

----------

...Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yayınladığı broşüre göre "askeri yüksekokullar ve polis okullarına girişte bu okulu tercih edenler ayrıcalıklara sahip olacaklar".

Bir devlet okulunun yöneticileri buna tek başlarına karar veremezler. Belli ki arkalarında siyasi irade de var. Aynı durumun diğer imam hatip ortaokul ve liseleri için de geçerli olduğunu düşünebiliriz. Yani devlet bizzat diyor ki "Ey cemaatler, devlette örgütlenecekseniz, müritlerinizin çocuklarını bu okullara yollayın, onları asker ve polis okullarına bu yolla kolayca yerleştirebilirsiniz."

Yaşadığımız FETÖ musibetinden sonra terk edilmesi gereken ilk davranış, bir vaat olarak sunuluyor! Bu kafa değişmedikçe bir FETÖ gider, diğeri gelir...

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

Gazeteci biliyor da MİT bilmiyor mu!

------

CHP'nin hazırladığı 15 Temmuz darbe girişimi raporu yayımlandı..

Raporun özü şu.. Darbe olacağını bilen ve bekleyenler vardı..

Türkiye gazetesinden Fuat Uğur aylar önce yazdı..

(...) CHP şimdi soruyor; gazeteci bunları biliyor da MİT bilmiyor muydu?

Mehmet Tezkan Milliyet

+++++++

Yine aynı hata

-------

...Almanya "Türkiye ve İran kriz çözümü için çalışsın" diyor ama kendisi asker göndermeyeceğini de söylüyor. Türkiye ise 5000 askerini gönderme planı yapıyor (...) Dış politikada ani kararlar vermenin sıkıntısını Suriye iç savaşında ve sonrasında yaşadık, Katar'da aynı hatayı yapmamalıyız.

Güngör Mengi Vatan