Yoksa siz hâlâ eski Türkiye'ye mi uyanıyorsunuz?

Şehit haberleri canınızı mı sıkıyor? Evlilik programları acınızı hafifletmiyor mu? Orta Doğu'daki gelişmeler içinizi mi karartıyor? İşsizlikten mi bunaldınız? Yoksa sizin oralarda hâlâ 'bağımız yargı'nın önüne 'tarafsız' ilâvesi gelmedi mi?

Eğer öyleyse sizin durumunuzda bir karışıklık var!.. Siz yeni, üstelik yepyeni bir Türkiye'ye uyanmamışsınız demektir!..

Şahsen ben 17 Nisan sabahı için verilmiş garantilerin huzuru içinde uyanıyorum!.. Hepsinin gerçekleştiğini gördükçe içim huzur doluyor, yarınlara daha bir ümitle bakıyorum!..

***

Güzel bakan güzel görür... Onun için güzel bakmalısınız... Yargımız 'bağımsız'dı... Şimdi ona bir de 'tarafsız' eklendi... Damatların peş peşe hürriyetlerine kavuştukları bu anlamlı günlerde bunu fark edemiyorsanız sizin kalbiniz kararmış demektir!..

Hatırlayın o sloganı... "Terörün kökünü kazımak için, güzel ve huzurlu yarınlar için evet" denmemiş miydi? İşte bugünler o günler!.. Benim uyandığım Türkiye'de artık şehit haberleri, tabutların başında fotoğraf öpen çocuklar, ağlayan analar yok!.. Şayet sizde varsa, gerçekten farklı bir dünyada yaşıyor olmalısınız!..

Komşumuz Barzani referandum yapacak Allah'ın izniyle ve Türkiye'ye bağlanacak!.. Sizin baktığınız yerden 'Bağımsız Kürdistan' görünüyor, benim baktığım yerden yeni bir vilayet görünüyorsa kabahat kimde acaba? Biraz rahat olun, gevşeyin, kendinizi bu kadar kasmayın!.. İktidara olan düşmanlığınız gözünüzü bu kadar karartmasın... Bakın ben hava durumunu bile 'dost ve müttefik' Barzani'nin televizyonundan izliyorum... Yarın Dilok, pardon Gaziantep, Sêwaz, pardon Sivas, yine Amed, çok pardon Diyarbakır kaç derece onlardan öğreniyorum!..

Basra alçak basıncı yok artık, bunu anlayın... Durum tersine döndü... Artık biz hava basıncı gönderiyoruz karışık körfezlere!..

***

Çift başlılığı ortadan kaldırınca Cuma günü öğleden sonra ekonomimiz dış kulvardan öyle bir atağa kalktı ki, günü dünya ekonomileri içinde 10. sırada tamamladı!.. Bugün için 8. sıraya yükselme ihtimalimiz bile var!..

'Bir yandan IMF'ye borcu bitirirken, dünyadan saman ithal eden ülke' kategorisinden bir günde çıktık elhamdülillah!..

17 Nisan sabahından itibaren işe yerli otomobille giden bir vatandaş olarak gururluyum!.. Ayrıca bize her seçim öncesinde söylenen ama imalat yerini bir türlü öğrenemediğimiz yerli uçağın da nerede yapıldığını öğrenmek üzereyim!.. Muhtemelen Gebze Organize Sanayi ama haber henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı!.. Doğrulanınca mutlaka paylaşacağım!.. 

Her şey mükemmel mi? Tabii ki ufak tefek eksikliklerimiz var... Meselâ hâlâ milletimizin ismi denince 'tek millet'ten bahsediliyor... Onun hangi millet olduğuna dair ilmî çalışmalarımız devam etmektedir!.. Biz isim bulduğumuzda bu 'tek millet'ten, bu 'aziz millet'ten esirgemeyeceğimizin bilinmesini isteriz!..

***

Denilebilir ki, 16 Nisan'ın üzerinden henüz iki ay bile geçmedi... Büyük devrim bir günde mi gerçekleşecekti, bu ne kadar insafsız bir değerlendirme!..

Bu, gerçekten ciddiye alınması gereken bir eleştiri... Yeni bir iktidarın bütün bu vaat ettiklerini bir günde gerçekleştirebilmesi mümkün değil... Zaten şimdiye kadar ülkeyi Alman Hıristiyan Demokratlar, BAAS ve PASOK koalisyonu yönettiği için üç günlük siyasî iktidara bu fatura kesilemez!..

'İcraatçı hükûmet ve güçlü Meclis için evet'in meyvelerini şimdi toplayacağız!.. Eğer bunu göremiyorsanız siz hâlâ eski Türkiye'ye uyanıyorsunuz demektir!.. Kusura bakmayın ama sizi ancak Haka dansı paklar!..

Rahat olun, kendinizi kasmayın, gevşeyin lütfen!.. İnanın hiç acımıyor o zaman!..

 

Yazarın Diğer Yazıları