Türkmen bölgesinde 20 kişi öldü

Türkmen bölgesinde 20 kişi öldü
Türkmen bölgesinde 20 kişi öldü

Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Musa: "Esad güçlerinin Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırılarında

Suriye Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Turgay Molla Musa, Esad güçlerinin Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırılarında 20 kişinin öldüğünü, 35 kişinin yaralandığını bildirdi.


Musa,  yaptığı açıklamada, rejime bağlı birliklerin, iki gün önce Lazkiye'nin Bayırbucak bölgesine, karadan tanklarla, havadan uçak ve helikopterlerle saldırdığını söyledi.


Saldırıda sivillerin yaşadığı köylerin de bombalandığını ifade eden Musa, "Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, 4 gün önce 'silahlı muhalifler dahil diyaloğa' hazırız çağrısında bulundu. Ancak ülkenin dört bir yanında sivilleri
hedef almaya devam ediyor. Şam, Rakka, Halep kentlerinde taş üstünde taş bırakmıyor. Son olarak Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Bu saldırıda rejim birliklerinin de büyük yara aldığını duyuyoruz. Hatta rejime ait bir askeri uçağın düşürüldüğü söylendi" diye konuştu.


Esad rejiminin söylemleriyle, eylemlerinin farklı kutuplarda olduğunu vurgulayan Musa, "Herkes gibi Suriye halkı da, muhalifler de savaşın bitmesini, kanın bir an önce durmasını istiyor. Suriye rejimi diyalog çağrısında samimi ise bunu bir an önce somut adımlarla ispatlamalı" dedi.