Derbide Galatasaray güldü

Derbide Galatasaray güldü
Derbide Galatasaray güldü

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu 103 yıllık ezeli rekabette kazanan takım Cim bom oldu. Büyük duello'da sarı kırmızılılar Bekir

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu 103 yıllık ezeli rekabette kazanan takım Cim bom oldu. Büyük duello'da sarı kırmızılılar Bekir'in kendi kalesine attığı gol ile öne geçti. Buna F.Bahçe Hasan Ali ile karşılık verdi. Selçuk'un muhteşem frikiği skoru belirledi. Büyük derbiyi kazanan sarı kırmızılılar bu galibiyetle liderliğini sürdürdü

 

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu, hayatın durduğu derbide kazanan takım Galatasaray oldu.  Bu sezon kendi evinde oynadığı son 4 lig maçında sadece 1 galibiyet alan Galatasaray ile deplasmanda oynadığı 7 maçtan sadece 1'inde galip gelen Fenerbahçe'nin mücadelesinde çıkacak sonucu bütün Türkiye merakla bekliyordu. Zira kazanan takım, sezonun ilk yarısının bitimine bir maç kala liderliği ele geçirecekti. Bu da her iki takım içinde şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyordu. Üstelik istatistikler ezeli rekabette ilk golü atan takımın kolay kolay yenilmediğini gösteriyordu. Maçın başlamasıyla evsahibi oyunu rakip sahaya yıktı. Galatasaray'ın ilk atağında Hamit'in vuruşunun direkte patlaması büyük şanssızlıktı. Rieara'nın serbest atışında, son haftaların golcüsü Bekir'in ters kafa vuruşu kendi kalesine gol oldu: 1-0. Golden sonra Fenerbahçe gol için rakip sahada daha çok gözüktü. Bu baskı Fenerbahçe'ye Hasan Ali'nin vuruşunda beraberliği getirdi. Bu gol Hasan Ali'nin Türkiye'deki kariyerindeki ilk golüydü. Ancak Selçuk, kazanılan serbest atışta muhteşem vuruşla Galatasaray'ı tekrar öne geçirdi: 2-1. İlk ayarı Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.

 

2.yarıda gol olmadı
İkinci yarıya iki takımda kontrollü başladı. Bu dakikalarda Galatasaray rakibinden daha çok pas yaptı ve topa daha çok topa sahip oldu, rakibe boş alan bırakmadı. İkinci yarının bu ilk bölümünde oyunun temposu düştü. İki teknik adam da oyuna müdahale etti. Terim ilk değişikliğinde Umut'nun yerine Yekta'ya şans verirken, Aykut hoca da Cristian'ın yerine Sezer'i, Caner'in yerine de Krasiç'i oyuna alarak, taktik değişiklikleri yaptı. Ancak değişiklikler oyunun gidişini değiştirmedi. Galatasaray rakibne gol için fırsat vermedi. Fenerbahçe beraberlik golü peşinde koşarken, 2.sarı karttan kırmızı gören Meireles takımın 10 kişi bıraktı. Bu kart Aykut hocanın bütün planlarını boşa çıkarttı. Galatasaray, dev derbide sahasında aldığı bu galibiyetle puanını 32'yi yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Sarı kımızılılar en yakın rakibinden 5 puan fark yaptı.

 

Buzlar Arena'da çözüldü

* Dev maça 15 gün kala iki teknik adamın sözlü atışmasıyla gerilen ancak son günlerde yerini sükunete bırakan gerilimli ortam da dün son nokta konuldu ve buzlar Arena'da eridi. Fatih Terim, konuğu Aykut Kocaman'ın yanına giderek elini sıktı ve bu güzel tablonun ardından maç başladı.
* Dev derbi için emniyet sıkı güvenlik önlemleri aldı ve Arena civarında kuş uçurtmadı. Buna rağmen takımlarını Kavacık'ta meşalelerle karşılayan ve stada gelmek isteyen Fenerliler'e polis izin vermedi. Bu arada stat yakınlarında bir grup Fenerli, rakip taraftarlara küfürlü tepki gösterince Galatasaraylılar üzerine yürüdü. Grubu kontrol altına alan çevik kuvvet ekipleri, olay çıkmasını önledi. Ayrıca F.Bahçe otobüsüne tepki gösteren az sayıdaki G.Saray taraftarını da otobüse yaklaştırmadı. Ayrıca bir grup Fenerli Bağdat Caddesi'nde yeni açılan GS Store, mağazasını taciz etti.
* Fatih Terim, sakatlıkları düzelen Muslera ve Riera'yı ilk 11'e aldı.
* Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi tribünde özel bir kareografi sergilediler. Kareografide, geçen sezon Saracoğlu'nda kaldırılan lig şampiyonluğu kupası konu edildi.
* Sarı-kırmızılı takımın iç saha maçlarında düzenlenen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor" organizasyonunda, derbi maçta anılan isim Gündüz Kılıç oldu. Kılıç adına hazırlanan plaket, kulüp eski başkanlarından Alp Yalman tarafından yeğeni Nilgün Kılıç'a takdim edildi.

 

Başkan Yıldırım, kavacıktan döndü

* Aykut Kocaman, ideal 11'ini sahaya sürdü. Son iki maçta oynatılmayan Stoch, kulübedeki yerini aldı.
* Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i maç öncesi ısınmak için sahaya çıkınca, Tribünler her zamanki gibi milli kaleciye "Volkan pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım" şeklinde tempo tuttu ve tepki gösterdi. Ayrıca Göztepe maçında gol atan, Bekir İrtegün'e de göndermede bulundu.
*Geceyi Samandıra'da geçiren, futbolcularla sabah kahvaltısı yapıp, öğlen yemeği yiyen ve  Aykut Hoca ile otobüste yanyana oturup Kavacık'a kadar gelen başkan Aziz Yıldırım'ın otübüste prim açıklayıp geri döndüğü öğrenildi. Kanarya'yı Arena'da asbaşkan Abdullah Kiğılı'nın da bulunduğu yöneticiler ile eski yönetim kurulu üyesi Nihat Özdemir temsil etti.
* Çorum'da, iki takım taraftarları arasında çıkan arbedede 2 kişi yaralandı.
* Karşılaşmayı 18'i yabancı 400 medya mensubu takip etti.