Yol yarıldı alev fışkırdı

Yol yarıldı alev fışkırdı
Tayvan’ın Kaohsiung kentinde büyük bir felaket yaşandı. Kentin en işlek caddelerinden birinde meydana gelen bir dizi patlamada 25 kişi öldü, 270’den fazla kişi de yaralandı. Patlamalara doğal gaz sızıntısının neden olduğu belirlendi

3 kilometrekarelik bölge
Tayvan’ın güney kenti Kaohsiung’da doğal gaz boru hatlarında meydana gelen patlamalarda 25 kişi hayatını kaybederken, çoğu ağır 270’in üzerinde kişi de yaralandı. Yetkililer, ölü sayısının artabileceğini belirtti. Ulusal İtfaiye İdaresi yazılı açıklamasında, “Yerel itfaiye birimi perşembe günü gaz sızıntısı olduğuna dair ihbarlar aldı. Gece yarısına doğru meydana gelen bir dizi patlama yaklaşık 2-3 kilometrekarelik bölgeyi etkiledi” ifadelerini kullandı.

4 itfaiyeci hayatını kaybetti
Ölenler arasında kurtarma çalışmalarına katılan dört itfaiye görevlisinin de olduğu belirtildi. Tayvan Başbakanı Jiang Yi-huah, “Kaohsiung’un Chianjhen bölgesinde kanalizasyon sistemindeki gaz sızıntılarından kaynaklı çok sayıda patlama meydana geldi” açıklamasını yaptı. Başbakan Jiang, komşu iller Tainan ve Pingtung’dan yüzlerce asker ve itfaiye görevlisinin de bölgeye yönlendirildiğini söyledi. Yerel medya, halka evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.