MDM’de yeni yönetim

MDM’de yeni yönetim
Milli Düşünce Merkezi (MDM), 3. Kongresi’ni gerçekleştirdi. Dernek Merkezindeki Ziya Gökalp Salonu’ndaki kongrenin açılış konuşmasını yapan Sadi Somuncuoğlu ülkemizin içinde bulunduğu ağır şartlara dikkat çekti

Somuncuoğlu, şunları söyledi: “Devletin ülkesi ve  milletiyle bölünmez bütünlüğü tehdit altındadır. İçeride ve dışarıda kuşatılmış durumdayız. Bu güne kadar takip edilen siyaset her yönüyle iflas etmiştir. Ülkemizi tam anlamıyla çıkmaza saplanmıştır. Hayaller, içeride ve dışarıda bir bir iflas etmiştir.  Yegane çıkış yolu, Türk milletine dönmek ve gerçek bir birlik şuuruyla birbirimize dayanmaktan geçer.” Kongre sonucuna göre, Milli Düşünce Merkezi’nin yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluştu. “Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Müfit Öner, Abdullah Gündoğdu,  Veli Kılıç, Bekir Gürkan Özgün, Prof. Dr. A. Bican Ercilasun,  Prof. Dr. İskender Öksüz,  Yağmur Tunalı, Birim Akoğlu, Hanifi Yeşiloğlu, U. Hakan Paksoy.”

Yeniçağ’a ödül

Kongrede ayrıca Yeniçağ’a Namık Kemal, Özgür ve Demokrat Basın Armağanı verilmesi kararlaştırıldı. açıklamaya göre, Namık Kemal, Özgür ve Demokrat Basın Armağanı Yeniçağ Gazetesi ile OdaTv’den Müyesser Yıldız’a, Atatürk, Türk Milliyetçiliği Şeref Armağanı      Prof. Dr. Mustafa Kafalı ile Prof. Dr. Necmettin Sefercioğlu’na, İsmail Gaspıralı, Türk Dünyası Hizmet Armağanı Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ile Namık Kemal Zeybek’e, Ziya Gökalp, Bilim Armağanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’a, Yahya Kemal, Fikir -  Sanat - Edebiyat Armağanı ise Emine Işınsu ile Prof. Dr. A. Bican Ercilasun’a verilecek. Ödüller, Ocak 2016’da yapılacak basın toplantısında, Ziya Gökalp Roman Yarışmasına katılacakların ödülleriyle birlikte  verilecek. Ayrıca dernek üyelerinden 12 kişiye; katkı, katılım ve maddi destekleri dikkate alınarak, “Milli Düşünce 2016 Ödülü” verildi.