Operasyonda 4. gün: 110 PKK’lı öldürüldü

Operasyonda 4. gün: 110 PKK’lı öldürüldü
Yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla 4 gündür süren operasyonlarda Cizre’de 78, Silopi’de 6, Diyarbakır Sur’da 16 ve Mardin’in Dargeçit ilçesinde 10 olmak üzere toplam 110 terörist etkisiz hale getirildi

Operasyonda 4. gün: 110 PKK’lı öldürüldü

Yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisi tarafından gerçekleştirilen büyük operasyonda Cizre’de 78 Silopi’de 6, Sur’da 16 ve Dargeçit’te 10 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda dün etkisiz hale getirilen 14 PKK’lıyla birlikte toplam 78, Silopi’de 6, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 16 ve Mardin’in Dargeçit ilçesinde 10  teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Cizre’deki aramalarda PKK terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 1’i Suriye uyruklu 2 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, Silopi’deki aramalarda ise 4 pompalı tüfek, 2 av tüfeğiyle buna ait 20 fişek, 2 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca PKK’lı 3 teröristin sağ olarak yakalandığı, güvenlik güçlerinden 22 personelin yaralandığı da ifade edildi. Silopi’deki “Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu” nda teröristlerin bulunduğu bazı caddeleri kontrol altına alan güvenlik güçleri birçok barikatı da ortadan kaldırdı. Teröristler tarafından genellikle patlayıcılarla tuzaklanan barikatların yıkımı sırasında ilk olarak çevre güvenliği alınırken ardından bomba imha uzmanları barikatlarda incelemede bulunuyor. Barikatlardan tuzaklama olmayanlar olay yerine çağrılan zırhlı iş makineleriyle yıkılıyor. Operasyon kapsamında terör örgütü üyelerinin bulunduğu alanlarda ilerleyen güvenlik güçleri kontrollü hareket ediyor.

Dumanlar yükseliyor

Adliye binasının yakına yerleştirilen patlayıcıyı güvenlik güçleri imha etti. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede sağlık hizmetleri de aksamadan sürüyor. Hastaneye gitmesi gereken vatandaşlar zırhlı araçların koruduğu ambulanslarla evlerinden alınarak tedavilerinin ardından yeniden ikametgahlarına bırakılıyor. Teröristlerce kullanıldığı tespit edilen evlerde ise arama yapılıyor. Fırat Mahallesi’ndeki bir evde yapılan aramada güvenlik güçleri 7 Kalaşnikof tüfeği şarjörü, 2 tabancayla örgütsel doküman ele geçirdi. Barbaros Mahallesi’nde ise bir evin çatısında mevzilenen terör örgütü üyesi keskin nişancı özel harekât polislerince etkisiz hale getirildi. Cizre’deki “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” operasyonu da sürüyor. PKK’lıların bulunduğu bölgelerde ilerleyen güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü üyeleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Silah seslerinin duyulduğu ilçede bazı binalardan dumanlar yükseliyor.

30 terörist kıstırıldı

Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde de güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Dargeçit’te terör eylemlerini yönlendiren PKK’nın dağ kadrosundan 30 terörist Sefa Mahallesi’nde ablukaya alındı. Bölgeye sevk edilen askeri birlikler, teröristlerin sıkıştırıldığı mahallenin kırsalla olan bağlantısını kesti. Yetkililer, bu nedenle silah ve mühimmat sıkıntısı yaşayan teröristlerin operasyonları önlemek için tüm sokak ve caddelere bomba tuzakladıklarını ifade etti. Örgütün dağ kadrosundan olan ve çatışmada yaralandığı ifade edilen “Brüsk” kod adlı bir teröristin saklandığı evle ilgili yapılan ihbar ise asılsız çıktı.