Yolsuzluğun aklanma yeri sadece yargı

Yolsuzluğun aklanma yeri sadece yargı
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen 4 eski bakanın yargıda aklanmaları gerektiğini belirterek, “Aksi halde şaibe ortadan kalkmaz. Rüşvet ve yolsuzluğun aklanma yeri sandık değil, yargıdır. Yaptıklarından emin olan ve kendine güvenenler yargı önüne çıkmaktan asla çekinmezler” dedi.

Koray Aydın, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasındaki tapelerin montaj olmadığına dair Adli Tıp Kurumu Raporu’nun açıklanması üzerine konu ile ilgili değerlendirme yaptı. MHP’li Aydın, şunları söyledi: “Büyük hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluğu, saçma sapan gerekçelerle aklanmaya çalışılıyor. Halkımızın aklıyla alay ediliyor. Soygun, vurgun ve yağmayı yapanlar her şeyi gören, duyan ve bilen Yüce Allah’ın huzurunda gittiklerinde nasıl hesap verecek? Şahsi ve parti menfaatleri için ülke kaynaklarını yağmalayanlar ve “Beytül malı” sıfırlayanlar, beşeri ve ilahi adalet önünde mutlaka hesap verecek.”


Kirli pazarlık
Koray Aydın, şöyle devam etti: “Çalıyor ama çalışıyor diyenler İslam’a, Sünnet’e ve ahlaka en büyük kötülüğü yapanlardır. Hangi amaç uğruna olursa olsun hırsızlığı, rüşveti, yağmayı, haramı meşru görmek ve göstermek İslami açıdan asla mümkün değildir. Türk milleti bu vebali üstlenmeyecek; rüşvetin, yolsuzluğun, yağmanın, talanın, saltanatın tavan yaptığı, ülke bütünlüğünün kirli pazarlık masalarında bebek katili Abdullah Öcalan ile müzakere edildiği AKP dönemine ilk seçimde son verecektir. Şimdi hep birlikte soralım; henüz ortada hiçbir rapor yokken tapelerin montaj olduğunu hisseden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, Adli Tıp Kurumu Raporu’ndan sonra neler hissediyor acaba?” MHP’li Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:


Neden susuyorlar?
“Yayınlanmasından aylar sonra ’Tapeler havuza atılan hecelerden oluşturuldu’ diyen TÜBİTAK uzman ve yetkililerinin şimdi yüzü kızarmış mıdır acaba? Ses alanında uzman olmayanlarca verilen TÜBİTAK’ın sözde montaj raporuna dayanarak esip gürleyen zamanın Başbakanı Tayyip Erdoğan ve AKP sözcülerinin neden sesi çıkmıyor acaba? AKP’nin istediği raporu vermeyenlerin sürüldüğü ve yerlerine hayvanat bahçesi müdürünün atandığı TÜBİTAK’ın montaj raporunu yerle bir etmiştir.”