Tüm partiler Davutoğlu’na “Evet” dedi

Tüm partiler Davutoğlu’na “Evet” dedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30 Aralık Çarşamba günü öncelikle bütçe, reformlar ve iç tüzük, özellikle de yeni anayasa konusunu değerlendirmek üzere randevu istediği Meclis’te grubu bulunan partilerden olumlu yanıt aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebine olumlu yanıt veren ilk lider oldu. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, randevu talebini “Meclis’in işletilmesi” noktasında önemli bulduklarını belirtti.  “İktidarın, Türkiye ile ilgili önemli kararları muhalefetle görüşmesi olumludur, buna bir itiraz yok” diyen Bekaroğlu, “Gelecek başlıklar, müzakere edilecek konular, talepleri nedir göreceğiz? CHP prensip olarak, kendi programı, seçim beyannamesi olan bir parti. Onlar bizi bağlıyor, o çerçevede elbette katkı sağlayacağız. İktidar partisi ne yapacak, ne kadar samimi? Bunu göreceğiz. AKP’nin 1 Kasım’dan bugüne Meclis’te sergilediği tablo, Başbakanın diyalog arayışına uygun değil. Muhalefeti dinlemeyen, kendi ajandasını dayatan bir AKP Grubu var” dedi.

MHP’nin tarihi

MHP lideri Devlet Bahçeli de, randevu talebine olumlu yanıt verdi. Bahçeli, 30 Aralık için randevi isteyen Davutoğlu’na, 4 Ocak 2016’da görüşebileceklerini bildirdi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun randevu talebi ile ilgili “Umarım görüşme yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik faydalı olur” dedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 30 Aralık günü bütçe, reformlar ve iç tüzük konularını değerlendirmek üzere Mecliste grubu bulunan siyasi parti genel başkanlarından randevu talep etmesini değerlendirdi. İdris Baluken, Ahmet Davutoğlu’nun randevu talebine olumlu cevap vereceklerini belirterek “Görüşüp netleştireceğiz. Biz diyalog kanallarının her zaman açık olmasını istiyoruz. Biz herkesle görüşmeye hazırız. Bu randevu talebine de olumlu cevap vereceğiz. Umarım görüşme yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik faydalı olur” diye konuştu.