Yorgun ama galip!

Sezonun ilk derbisi öncesinde yapılan değerlendirmelerde maçın favorisinin G.Saray olduğunu söyleyenler, sanırım bu sezon ligde ve Avrupa'da fırtına gibi esen G.Saray'ı seyretmişti.  Gerçekten'de sarı kırmızıların yaptığı yerinde transferler, geniş bir kadroya sahip olması, sakatlarının azlığı onu ilk sıraya çıkartıyordu. Sarı kırmızıların tek olumsuzluğu ise milli maçlar nedeniyle yorgun olmaları ihtimaliydi. Sezona iyi başlamayana siyah beyazlıların tek avantajları ise milli maçlara fazla futbolcu göndermemeleriydi..

Galatasaray dün gece gerçekten yorgundu. Ancak sarı kırmızıların usta ayakları bu maçı kazanmaya yetti. Arda'nın kornerinde İmparator Fatih Terim'in milli takıma çağırdığı ancak bir türlü oynatmadığı bu sezonun en başarılı futbolcusu Mustafa Sarp, galibiyetin kapısını açtı. İlk yarıda Keita takımın en dinç millisiydi. Denizli'nin sürpriz kadrosu golden sonra topa daha çok sahip olmasına rağmen başarılı olamadı. G.Saray'ın genç hocası Millileriyle başladığı maçta ikinci golünden sonra yorgun adamlarını dinlendirdi. Sarı kırmızıların üçüncü golünde yine usta ayakların marifeti vardı..

G.Saray dün gece aldığı galibiyetle, dezavantaj gibi gözüken milli maçların artık avantaj olduğunu gösterdi. Denizli'nin sürprizleri ise çıkış arayan Beşiktaş'a çare olmadı.

Yazarın Diğer Yazıları