YouTube'ta Baby Shark izlenme rekoru kırdı. Tam 7 milyar kez izlendi

YouTube'ta Baby Shark izlenme rekoru kırdı. Tam 7 milyar kez izlendi
Güney Koreli Pinkfong şirketinin imzasını taşıyan meşhur Baby Shark videosu, milyonlarca çocuğu ve müzik piyasalarını etkisi altına alarak YouTube'da tüm zamanların en çok izlenen videosu oldu. Şirket, şarkının yardımıyla yalnızca YouTube üzerinden 5,2 milyon dolarlık gelir elde etti.

YouTube'ta Baby Shark izlenme rekoru kırdı

BBC'de yer alan habere göre, popüler video uygulaması olan YouTube'ta yeni bir rekor kırıldı. Güney Koreli Pinkfong şirketinin imzasını taşıyan meşhur Baby Shark videosu YouTube'ta 7 milyardan fazla izlendi. Şirket, şarkının yardımıyla yalnızca YouTube üzerinden 5,2 milyon dolarlık gelir elde etti.

ŞARKININ ÇIKIŞ TARİHİ 1975

Baby Shark'ın YouTube macerası 5 yıl önce başlamış olsa da şarkının aslında çok daha eski olduğu biliniyor. 1970'li yıllarda ABD'deki yaz kamplarında söylenen şarkı, bir görüşe göre 1975'te Steven Spielberg'in Jaws filminin gişe rekorları kırmasından sonra bir kez daha popüler oldu.

CARDI B AKIMA DAHİL OLDU

İnternette muazzam bir hızla yayılan şarkı, #BabySharkChallenge etiketiyle çok sayıda kişinin şarkıyı söyleyerek dans ettiği görüntüleri paylaştığı bir uluslararası etkinliğe kapı araladı. Endonezyalı çiftçilerden, Cardi B gibi pop yıldızlarına binlerce kişi etkinliğin bir parçası oldu.

Şarkıdaki tekrarlar, çocukların tüm ilgisini şarkıya yöneltiyor ve dans figürleri tüm dünyada ebeveynlerin çocuklarını eğlendirmek için videoyu açmalarını sağlıyor.