YPG sözcüsü: ÖSO'dan bize katılımlar var

YPG sözcüsü: ÖSO'dan bize katılımlar var
Sputnik'e konuşan YPG sözcüsü Nuri Mehmud, Türkiye'nin eğittiği ÖSO gruplarından bazılarının ayrılarak YPG ve Demokratik Suriye Güçleri'ne katıldığını söyledi.

Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DGS) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin eğitip donattığı Fırat Kalkanı grubundaki ÖSO militanlarından ayrılmalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 60 kişi Suriye Ordusu ve Demokratik Suriye Güçleri'ne katılmıştı. Dün de ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tugayı'na mensup 12 ÖSO militanı firar ederek DSG'ye katıldı. 

Fırat Kalkanı bünyesinde yer alan ÖSO gruplarından ayrılmaların devam ettiğini belirten Mehmud, şöyle konuştu: "ÖSO'dan çok sayıda kişi ayrılarak bize ve Demokratik Suriye Güçleri'ne katılıyor. İsimleri ve rakamı şimdi söyleyemem ama ayrılanlar çok sayıda."

'CERABLUS VE AZEZ, TÜRKİYE'NİN VALİLERİ TARAFINDAN YÖNETİLİYOR'

Türkiye'nin Cerablus, Azez ve diğer yerleri kendi toprağı gibi gördüğünü ve Kıbrıs gibi baktığını savunan Mehmud, şöyle devam etti: "Bu bölgeler artık Türkiye'nin valileri tarafından yönetiliyor. Türkiye bu bölgeleri artık kendi idaresi gibi görüyor. Kendisi buraları yönetiyor. Türkiye burada statüsünü yürütüyor. Ayrılan ÖSO militanları Türkiye'nin bu politikasını farkedip rahatsız oldukları için ayrılıyorlar.