YPG’den büyük suçlama Dışişleri’nden yalanlama

YPG’den büyük suçlama Dışişleri’nden yalanlama
YPG Kobani Kantonu Komutanlığı, Türk ordusunun Kobani’nin doğusundaki Zor Mağar köyünü ve Cerablus’un karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini bombaladığını öne sürdü

Sputnik’e konuşan Kobani Kantonu Dış İşleri Bakanı İdris Nessan, Türkiye’nin kendi bölgelerini bombalamasının kabul edilmez olduğunu söyledi. YPG Kobani Kantonu Komutanlığı saldırıyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türk ordusu 24 Temmuz tarihinde saat 04.00 sularında Kobani’nin batısındaki Zor Mağar köyünün ve Cerablus karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)  mevzilerini tanklarla bombaladı. Bu bombalamada ÖSO’nun  4 savaşçısı ve bazı köylüler yaralandı. Türk ordusu akşam saat 22.00 sularında da yine aynı köydeki mevzilerimizi tank atışlarıyla bombaladı. Bombalamada 7 tank mermisi atıldı. Yine Kobani’nin doğusunda Tel Abyad’ın batısında yer alan Til Findir köyünde bir aracımız saat 23.00 civarında Türk askerleri tarafından kurşunlandı. Türk ordusu IŞİD mevzilerini bombalayacağına bizim mevzilerimize saldırmaktadır. Bu doğru bir tutum değildir. Türkiye yönetiminin uluslararası kurallara göre hareket etmesi konusunda uyarıyoruz. Aynı zamanda Türk ordusunu da bir kez daha mevzi ve birliklerimize saldırmaması konusunda uyarıyoruz.”

Jet açıklama

Fransız haber ajansı AFP’de de yer alan söz konusu haberin ardından YPG, Türkiye’den “saldırıları durdurmasını” istedi. Türk Dışişleri bakanlığı ise Türkiye’nin Suriye’deki bir köyü bombaladığına ilişkin bu iddiaları yalanladı. Reuters’a konuşan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türkiye’nin Suriye’deki bir köyü bombaladığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Ajansa konuşan bir başka yetkili, PYD’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şu anki operasyonlarının kapsamı dışında olduğunu söyledi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, diplomatik kaynaklar da, “Bombalama söz konusu değil. Türkiye’nin Suriye sınırındaki angajman kuralları herkesçe bilinmektedir. Suriye tarafından ateş açılması halinde misliyle karşılık verilir” açıklaması yaptı.