YPG'den küstah Türkiye açıklaması

YPG'den küstah Türkiye açıklaması
ABD desteği ile SDG adı altında silahlandırılan YPG/PKK'lı teröristler İngiliz Times gazetesine konuştu. Gazete teröristlerin Türkiye için söyledikleri küstah ifadelere de yer verdi.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre gazeteye konuşan ve ana iskeletini YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutan yardımcısı, Suriye’de “elde ettikleri toprakları sonuna kadar savunacaklarını” söyledi.

Haberde, SDG güçlerinin ülkenin yüzde 25’lik bir bölümünü elinde tuttuğu ve 50 bin civarında askeri bulunduğu da belirtildi.

Gazeteye demeç veren Suriye Demokratik Güçleri sözde komutan yardımcısı Abdül Kadir Effedili, “Koalisyonla yan yana savaşarak özgürleştirdiğimiz şehirlerimizi tehdit edebilecek tüm güçlere karşı ordumuzu yeniden kuruyoruz” dedi.

Haberde İngiltere’nin pozisyonuna ilişkin, analiz de içeren şu ifadeler yer alıyor:

“Kürt ayrılıkçılığına İngiltere’den destek çok az. İngiltere bu durumun Suriye’nin istikrarını tehdit edeceğini düşünüyor.

“Londra’da dün (Salı) yapılan Kürtler konulu bir dış ilişkiler toplantısında, PKK başlığında sert tartışmalar yaşandı. Uluslararası Kalkınma Bakanı Alistair Burt, o toplantıda Suriyeli Kürtlere ‘PKK ile olan bağlantılarını koparma çağrısı yaptıklarını’ açıkladı.

KÜSTAH AÇIKLAMA

Times’ın haberinde, YPG içinde önemli bir figür olduğu ifade edilen Aldar Halil’in de açıklamaları da yer alıyor.

Adeta Türkiye’yi tehdit edercesine küstah ifadeler kullanan Halil, Suriyeli Kürtlerin Şam’dan daha çok Türkiye’yi tehdit olarak gördüğünü söyleyerek, “Türkiye saldırırsa biz de sonuna kadar direniriz” diye konuştu.

İlgili Haberler