YPG'den Rus ajansa açıklama

YPG'den Rus ajansa açıklama
Rus ajansa konuşan YPG Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, "Suriye ordusuna bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi" dedi.

Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı birinci ayını doldururken, PYD/YPG'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerle anlaştığı, Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e gireceğine dair haberlerle ilgili ilk somut gelişme yaşandı.

Türkiye'nin, PKK'nin Suriye uzantısı olarak gördüğü YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, konuyla ilgili Rus ajans Sputnik'e konuştu.

Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini söyleyen Haseke, şunları söyledi: ''Suriye ordusunun Afrin'e girdiği iddiaları doğrudur. Suriye ordusuna bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi. Afrin halkına yardım etmek ve savunmak için girdiler. Ne kadar askerin girdiği konusunda rakam veremeyiz. Bu askeri meseledir.''

Suriye devlet televizyonu, "TSK Afrin'e giren güçleri bombalıyor" iddiasında bulundu.

TOPÇU ATIŞI YAPILDI GERİ ÇEKİLDİLER

AA'nın duyurduğu habere göre Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildi. 

İlgili Haberler