YSK, İYİ Parti gündemiyle toplandı

YSK, İYİ Parti gündemiyle toplandı
Erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 olarak belirlenmesinin ardından 'İYİ Parti seçime girecek mi?' tartışmaları devam ederken, son sözü söyleyecek olan YSK İYİ Parti gündemiyle toplandı.

AKP-MHP ittifakının erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak belirlemesinin ardından, YSK erken seçim çalışmalarına başladı.

Seçimlerin erkene alınması İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceğine ilişkin tartışmaları da beraberinde getirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tartışmalara net bir şekilde cevap vererek partisinin seçimlere gireceğini belirtmişti. Tartışmalara YSK'den net bir açıklama yapılmazken Akşener, YSK Başkanı Sadi Güven'i eleştirerek "Şimdi bu tartışılıyor. YSK başkanı çıkıyor ben bilmem diyor. Ben bilmem beyim bilir. Kardeşim sen bilmiyorsan kim bilecek?" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan seçim tartışmalarında son sözü söyleyecek YSK'nın bugün İYİ Parti gündemiyle toplandığı bildirildi. Seçim çalışmalarının da değerlendirileceği toplantının ardından son duruma ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.