Yüce Divan’dan kimse kurtaramaz

Yüce Divan’dan kimse kurtaramaz
AKP iktidarının Oslo’dan beri suç üstüne suç işlediğini terör örgütü ile mücadeleyi engellediğini söyleyen Yurt Partisi lideri Tantan “Bunun sonu mahkemede biter” dedi

Onların sonu Yüce Divan

İşlenen suç açığa çıktı

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “Jandarma ya da Emniyet, terörle mücadele için validen operasyon yetkisi almak zorunda değil” sözlerini değerlendiren Tantan, “O dönemde operasyon yaptırmıyorlardı. Biz onların suç işlediklerini söyledik. Şimdi her şey açığa çıktı” diye konuştu.

Böyle emir vermek suç

Yasalara göre böyle emir verilemeyeceğini belirten Tantan, Oslo sürecinden beri iktidarın suç üstüne suç işlediğini kaydetti. Tantan, “Oslo süreci anayasal suç. Bir terör örgütü ile iktidar sahiplerinin masaya oturması suç. Onları Yüce Divan’dan kimse  kurtaramaz” dedi. 

 

Yüce Divan’dan kimse kurtaramaz 

Sadettin Tantan AKP iktidarının sözde çözüm sürecinde sürekli suç işlediğini bu işin sonunun mahkemede biteceğini öne sürdü.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “Jandarma ya da Emniyet herhangi bir terörist faaliyeti durdurmak için onlarla mücadele etmek için gereğini yapmak için validen bir operasyon yetkisi almak zorunda değildir. Böyle bir şey yok” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “O dönemde çözüm süreci adı altında güvenlik birimlerine operasyon yaptırmıyorlardı. Biz bunların suç işlediğini gazetelerde, televizyonlarda defalarca söyledik. Şimdi her şey açığa çıktı” dedi. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Jandarma ya da Emniyet herhangi bir terörist faaliyeti durdurmak için, onlarla mücadele etmek için gereğini yapmak için validen bir operasyon yetkisi almak zorunda değildir. Böyle bir şey yok. Bu kimin için var biliyor musun, Kara Kuvvetleri için... Kara Kuvvetleri için Meclis kaç yıldır tezkereyi otomatik olarak yeniliyor. Herkesin gözü önünde oluyor” dedi. Ancak, daha önce Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve TSK’nın yaptığı açıklamalar Ala’yı yalanlar nitelikte. Arınç,  PKK’nın çözüm sürecini kullandığını belirterek, o zamanki düşüncelerinin terör örgütü eylem yapmadıkça biz de operasyon yapmayacağı şeklinde olduğunu aktarmıştı. Arınç, “Halk da eleştirmiş olabilir, ‘Bunlar silahlarıyla her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.’ Üzerinde silah olan PKK’lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu. Durum biraz böyleydi” demişti. Recep Tayyip Erdoğan da bir televizyon kanalında, “Valilerimiz verdiğimiz talimat gereği operasyonlara girmiyordu” demişti. Bunun üzerine de TSK Tayyip Erdoğan’ı doğrular bir açıklama yaparak geçen yıl 3 ilde 290 operasyon talebinde bulunduklarını ancak valilerin yalnızca 8’i için izin verdiğini belirtmişti.

Anayasal suç

Yurt Partisi lideri Tantan da yaptığı değerlendirmede,  “O dönemde çözüm süreci adı altında güvenlik birimlerine operasyon yaptırmıyorlardı. Biz bunların suç işlediğini gazetelerde, televizyonlarda defalarca söyledik. Şimdi her şey açığa çıktı. Cumhurbaşkanı da söylüyor. Cumhurbaşkanı da ‘bizi yanılttılar’ diyor, ‘zafiyete uğrattılar’ diyor. Çünkü yasalar açıkta böyle bir emir vermeleri mümkün değil ki. Oslo sürecinden beri iktidar suç üstüne suç işliyor. Oslo süreci bir anayasal suç. Ondan sonraki bütün uygulamalarına baktığınız zaman da suç hep devam etti. Bir organize suç örgütü ve terör örgütü ile iktidar sahiplerinin masaya oturması suç. Bunların görevi masaya oturmak değil. Bunun sonu mahkemede biter. Yüce Divan’da. Onların sonu Yüce Divan. Yüce Divan’dan kimse onları kurtaramaz. Çünkü o süreç içerisinde polis ve jandarma sürekli rapor verdi. hatta o raporları verenler hakkında bile soruşturma açtılar”  dedi.