Yüksek Hızlı Trene zam mı geldi? Yüksek Hızlı Tren YHT fiyatları ne kadar oldu?

Yüksek Hızlı Trene zam mı geldi? Yüksek Hızlı Tren YHT fiyatları ne kadar oldu?
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında güncellemeye gitti. Peki, Yüksek Hızlı Trene zam mı geldi? Yüksek hızlı tren YHT fiyatları ne kadar oldu?

Yüksek Hızlı Tren (YHT) fiyatlarına zam geldiği açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından Yüksek Hızlı Tren fiyatlarında yeni tarifeye gidildi. Peki, Yüksek Hızlı Trene zam mı geldi? Yüksek Hızlı Tren YHT fiyatları ne kadar oldu?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının yayınladığı yeni tarifeye göre yüksek hızlı tren (YHT) bilet fiyatında güncellemeye gidildi. Yılbaşında yapılan yüzde 15lik zammın ardından YHT bilet fiyatlarında bu yıl ikinci bir zam yapıldı.

YÜKSEK HIZLI TREN YHT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yaklaşık yüzde 30luk bu zammın ardından 248 TL olan İstanbul- Ankara bilet fiyatı 323 TLye yükseldi.

Eskişehir-Konya arası bilet fiyatı 141 TL'den 184 TL'ye,

Eskişehir-Ankara arası bilet fiyatı 110 TL'den 136 TL'ye,

Eskişehir-İstanbul (Söğütlüçeşme) arası bilet fiyatı da 161 TL'den 210 TL'ye,

Ankara-Konya biletleri ise 112 TL'den 146 TL'ye çıktı.

Ankara-Sivas ise 312 TL'ye yükseldi.

TCDD Taşımacılık, 2022 yılında YHT biletlerine Ocak ayında yüzde 20, Mart ayında yüzde 10, Nisan ayında yüzde 15, Haziran ayında yüzde 28 ve Eylül ayında yüzde 10 zam yaptı.

TCDD, YHT biletlerine en son bu yıl ocak ayında yüzde 17 zam yapmıştı. YHT biletlerine (ekonomi), 2018 yılından bu yana (son zam hariç) yapılan kümülatif zam oranı yüzde 300ü aştı.

İlgili Haberler