Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Yüksek tansiyona ne iyi gelir?
Yüksek tansiyon tıbbi olarak ciddi risk taşımaktadır. Bu nedenle yüksek tansiyonun ihmal edilmemesi ve gereken önlemlerin alınması yerinde olacaktır.

YÜKSEK TANSİYON İÇİN İPUÇLARI
* Kalp ve damar sağlığını tehdit eden yüksek tansiyon riskine karşı uzmanlar süt içilmesini öneriyor.
* Meyveler, lif, mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Yüksek tansiyonu dengelemek adına yardımcı olan meyveler, aynı zamanda da sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor. Özellikle kavun, çilek, ananas, muz, mango, şeftali ve turunçgiller yüksek tansiyon sorununu gidermek için ilk sıralarda yer alıyor.
* Sebzeler için resmen yüksek tansiyona düşman diyebiliriz. Sebzelerin içeriğinde bulunan lif, magnezyum ve diğer pek çok mineraller sağlık açısından önem arz etmektedir ve genel sağlığı geliştirmek için gereklidir. Yüksek tansiyona en iyi gelen bitkiler koyu yeşil yapraklı olanları ve çiğ olarak tüketilenleridir. Tansiyon problemi yaşayan kişilerin sağlıklarını kontrol altına almaları açısından domates, patates, brokoli, kabak ve ıspanak gibi sebzelerin günlük menüye dahil ederek kullanılması gerekir.
* Dengeli ve doğru besin alımı, nefes alıp verme egzersizleri, yoga, meditasyon, bitkisel ilaçlar alınması faydalı olacaktır.
* Et tüketimini sınırlayınız. Tuz, yumurta ve yağ alımını azaltınız.
* Beslenme diyetiniz sarımsak, kereviz ve yapraklı sebzeler içermelidir.
* Özellikle ceviz, fındık ve badem gibi yemişlerin her gün uygun miktarda tüketilmesi ile yüksek tansiyon dengelenebilinir.
* Aşırı kafein alımı ve sigaradan uzak durunuz. Tütün dumanından da kendinizi koruyunuz.
* Günlük bazda düzenli olarak egzersiz yapınız. Egzersiz kan basıncını düzenler. Yoga yüksek tansiyon hastaları için iyi bir seçenektir.
* Hafif hipertansiyon hastaları için yürüyüş en uygun egzersizdir. Hiper tansiyon hastaları yorucu egzersizlerden mutlaka kaçınmalıdır.
* Tahılların, içerisinde bol, bol bulunan lif, kan basıncın düşmesine yardımcı olmaktadır. Beyaz un ve beyaz şeker gibi ürünler yerine esmer olanlar tercih edilerek yaşam kalitesi arttırıla bilinir.