Yüksekova’da askerlere taciz ateşi!

Yüksekova’da askerlere taciz ateşi!
Yüksekova’da sınıra yakın konuşlu bulunan “ileri emniyet” bölgeleri, gece saatlerinde uzun namlulu ağır silahlarla tarandı

Bölücüden Mehmetcik’e taciz ateşi!

Gevanakurkİ tepesinden yapılan hain saldırıya, bölgede bulunan ateş destek vasıtaları ile anında karşılık verildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, güvenlik kuvvetleri bölgede operasyon başlattı. Bu arada, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, Suruç’ta güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı.
Bebek katili Abdullah Öcalan’ın “yüzü kapalı eylem yapılmayacak” çağrısına rağmen bölücüler yine maske takıp, ortalığı savaş alanına çevirdi. Silopi’deki İpekyolu’nda lastik yakıp yolu ulaşıma kapatan bölücülerin lazer ışıklı tacizine polis, biber gazıyla karşılık verdi. Cizre’deki olayları bahane eden göstericiler, ayrıca durdurdukları bir TIR’ı barikat olarak kullandı.
TerÖr örgütü PKK’nın “silahlı” kanadını oluşturan YDG-H üyeleri, “kanton” ilan ettikleri Şırnak’ın İdil ilçesinde silahlı gövde gösterisi yaptı. PKK’nın şehirlerdeki asayiş birimi olduklarını ileri süren bölücüler, KCK ve PKK paçavraları eşliğinde sözde askeri tören düzenleyip, PKK’lılar için kurulan taziye çadırını ziyaret etti, bölücü örgüt lehinde slogan attı.

ANINDA YANIT
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde sınıra yakın bölgede konuşlu güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Karşı ateş üzerine teröristlerin ateşi kesildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensubu teröristler, önceki akşam yurt içindeki Gevanakurki tepe bölgesinden, Hakkâri Yüksekova-Dağlıca bölgesinde bulunan ileri emniyet üs bölgelerine uzun namlulu ağır silahlarla taciz ateşi açtı. Yapılan taciz ateşine, bölgede bulunan ateş destek vasıtaları ile derhal karşılık verildi. Teröristlerin taciz ateşleri, güvenlik unsurlarının karşı ateşleri sonucu kesildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. Öte yandan PKK’ya mensup iki terörist, Şanlıurfa Suruç’ta güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Olayla ilgili olarak başlatılan adli tahkikat devam ediyor.