Yüksel Yılmaz'dan Bahçeli'nin ihraç göndermesine sert yanıt

Yüksel Yılmaz'dan Bahçeli'nin ihraç göndermesine sert yanıt
Meral Akşener’e verdiği destekten sonra görevden alınan MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Bahçeli’nin “MHP ayıklanma ve arınma mevsimine giriyor” sözlerine, "Arınma olacak ve en tepeden başlayacaktır" diyerek tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin son seçilmiş Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Bahçeli'nin genel başkan adaylarını hedef alarak yaptığı ihraç göndermesine yanıtı verdi. "Arınma mevsimi kimileri için hazan ülkücüler için bahar olacaktır" diyen Yılmaz, MHP'de olacak bir arınmanın en tepeden başlayacağını söyledi.

İşte Yüksel Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar ülkücü vicdanlarda derin yaralar açmıştır. Bu açıklamalardan dikkat çekici olanı Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin “MHP ayıklanma ve arınma mevsimine giriyor” sözleridir. Yaşanan süreç içersinde, sarf edilen sözler sergilen tavırlar neticesinde MHP’de bir ayıklanma ve arınma döneminin geldiği bir gerçektir. 

EL HAK DOĞRU SÖYLÜYOR; ARINMA OLACAK VE EN TEPEDEN BAŞLAYACAKTIR

Bu bağlamda Sayın Bahçeli’nin söylediği bu ifadeleri önemli buluyoruz. El-hâk doğru sözlerdir. Artık MHP’nin bir arınmaya ve ayıklanmaya ihtiyacı gün gibi aşikardır.

Ülkücü ve milliyetçi tabana layık olamayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini yürütemeyen, kurultay gibi, istişare gibi gelenek ve kültürümüzden kopmamıza sebep olanlardan kim varsa, MHP acilen ayıklanmalı ve arınmalıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi; Bir gün yargı kararına saygı duyup, ertesi gün açıklanan kararı yok hükmünde sayanlardan,“10 Temmuz’da davullu zurnalı kurultayımızı yaparız” deyip, sonra kendi açıklamasını bile inkâr ederek kurultaydan kaçanlardan, camiamızın değerli mensuplarına, “densizler, zavallılar, çürük yumurtalar ve müptezel” gibi yakıştırmaları yapanlardan ayıklanmalı ve arınmalıdır.

Ülkücü camiamız, Hürriyetçilik ve şahsiyetçilik ilkesinin gereği düşüncelerini dile getirenleri dışlayanlardan, seçimle iş başına gelmiş teşkilatların kapısına kilit vuranlardan, her kurultay döneminde güzide genel başkan adaylarına, ülkücü iradenin sesi olan üst kurul delegelerine “ihraç” tehdidini kılıç gibi sallayanlardan bir an önce ayıklanmalı ve arınmalıdır. 

5000'e yakın şehit vermiş bu camianın kıymetli evlatlarına, “nesebi gayr-i sahih”, “Panama tacirleri”, “Nevada baronları ve yeminli Türkiye düşmanları”, PKK’lı, HDP’li, Paralel Uzantısı, AKP’li gibi akla ziyan açıklamalar yapan Genel Merkez Yöneticilerinden bir an önce ayıklanmalı ve arınmalıdır.

MHP'yi Mahkemeler Partisi Haline Getirdiler

Ülkücü iradenin en demokratik hakkı olan kurultay talebini görmezden gelerek mahkeme kapılarına gönderen, çıkan kararlardan işlerine gelmeyeni saygı göstermeyip kabul etmeyen, işlerine gelene can simidi gibi sarılıp kongreyi iptal edenlerden, MHP’yi Mahkemeler Partisi haline getirenlerden, derhal ayıklanmalı ve arınmalıdır.

Rahmetli Başbuğumuzun iki emanetinden birisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni; iktidara taşıma hedefinden uzaklaştıran, “imanlı ve ihlaslı” gençler yetiştirerek Türk Milletine hizmet için kurduğu diğer bir emaneti olan ülkü ocaklarını şahsi makamlarını korumak adına muhafız alayına dönüştürenlerden, İslamiyet’in hoşgörü ve barışma günü kabul edilen bir günde bile salon basıp silah sıktıranlardan hemen, şimdi ayıklanmalı ve arınmalıdır.

MHP "Hep ben" Zihniyetinden Arınmalı

Asrı aşan fikri hayatı, yarım asırlık siyasi geçmişinde “önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” düsturuyla yaşamayı kendine şiar edinmiş, “ilayı kelimetullah” için her şeyi göze almış ülkücü camiayı; “önce ben, şimdi ben, yarın yine ben, hep ben, ben, ben” diyen zihniyetten zaman geçirmeden ayıklanmalı ve arınmalıdır.

Bütün bu yaşadıklarımıza rağmen unutulmamalı ki taban iradesinin yok sayıldığı, adalet duygusunun zedelenerek hayata geçirildiği hiçbir plan MHP için hayırlı bir sonuç üretmez. Bugün itibariyle adalet ertelense de, taban iradesi zapturapt altına alınsa da, arınma mevsimi gelmiştir ve arınma en tepeden başlayacaktır. Ayıklanması gerekenleri “ayıklayacak” ve bu kutlu dava “arınacaktır”. Bu ayıklanma ve arınmalar neticesinde inanıyor ve iman ediyoruz ki MHP İktidarının önündeki bütün engeller kalkacak yalnızca ülkücülerin değil büyük Türk Milletinin makus talihi değişecektir.