Yunan, 1 adamıza daha göz koydu...

Fırsatı ganimet bilip, yaralı aslanı parçalamak için saldıran çakallar, sırtlanlar misali...

Gediği gördükleri her yerden saldırıyorlar!..

Tüm Türkiye'ye ilk YENİÇAĞ duyurmuştu; Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'deki adalarımızı ve kayalığımızı nasıl işgal ettiğini ve AKP iktidarının bunlara nasıl yol verdiğini. Gözlerden kaçırılmak istenen acı gerçekleri eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım belgeleriyle kamuoyuna açıklamıştı. Senelerdir avaz avaz bağırıyoruz, "işgal, toprak kaptırmamız ilk Batı'dan başladı. Batı'dan bölünüyoruz" diye... Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yaşananlar en acıtıcı en can yakıcı haliyle ortada. Batı'daki vatan topraklarının işgalini ve Yunanistan'ın gayri hukuki  oldubittilerini yakından takip eden Ümit Yalım son şok gelişmeyi YENİÇAĞ'a açıkladı. Yalım, Yunanistan'ın Zürafa adamızı işgali için de hazırlıklar yaptığını söyledi.

Zürafa Adası, Türkiye Cumhuriyeti'ne ait, İstanbul'da bulunan Heybeliada büyüklüğünde bir ada. Bazı dokümanlarda kayalık olarak geçiyor. Coğrafi olarak Yunanistan'ın Semadirek Adası'nın 5,5 mil doğusunda ve Gökçeada ile Edirne'nin Enez ilçesi arasında yer alıyor.

Ümit Yalım, Yunanistan'ın son hain planını şöyle deşifre etti;

"Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesi ana sayfasında, 13 Ocak 2016 Çarşamba günü, manşetten bir haber verildi. Haberde, 'Bir Türk S-70 (Skorsky) helikopterinin, 13 Ocak 2016 Çarşamba günü, saat 10.40'da, Zürafa Adası'nın 600 feet üzerinden uçtuğu' belirtilmiş. Ayrıca, 'helikopterin uluslararası kural ve uygulamalara göre tespit edildiği' açıklamasına yer verilmiş. Haberin üzerine, 'her zaman mükemmel' başlıklı, Yunan Genelkurmay Başkanlığı'nın amblemi de yerleştirilmiş. Havacılık terimi olan 'overflight', bir ülkenin kendi toprakları üzerinden yapılan uçuşlar için kullanılıyor. Yunan Genelkurmayı, haberde kullandığı 'Turkish Helicopter Overflight' başlığı ile Zürafa Adası üzerinden uçan Türk helikopterini, sanki Yunan topraklarının üzerinden uçtuğu izlenimini vermeye çalışıyor.

Türk helikopterinin, Türk adası üzerinden uçması son derece doğal bir olay olmasına rağmen Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın bu haberi resmi internet sitesinde ve manşetten vermesi birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri sayesinde, Türkiye'ye ait 16 ada ve 1 kayalığı işgal ve ilhak eden Yunanistan, şimdi de gözünü Zürafa Adasına mı dikti? Adaların işgali ile ilgili olarak AKP Hükümetinden bir tek nota bile almayan Yunanistan şimdi de Zürafa Adasını işgale mi hazırlanıyor?"

"Türk Genelkurmay Başkanlığı, 21 Ağustos 2015, 8 Aralık 2015 ve 23 Aralık 2015 tarihlerinde, hava sahamızı saatlerce ihlal eden ve topraklarımıza inen Yunan helikopterlerine hiçbir önleme yapmadı ve ihlalleri internet sitesinde yayımlamadı" diyen Ümit Yalım buna karşılık şunlara dikkat çekiyor;

"Yunan Genelkurmay Başkanlığı, 15 Eylül 2015 tarihinde, kendi adamızın (Bulamaç Adası) üzerinden uçan Türk savaş uçaklarına önleme yaptı ve yaptığı önlemeleri kendi internet sitesinde yayımladı. Şimdi de Zürafa Adası üzerinden uçan Türk helikopterini sanki kendi topraklarının üzerinden uçmuş gibi internet sitesinde yayımlıyor. Yunanistan'ın topraklarını genişletme çabaları engellenmeli ve bu maksatla, Türk Silahlı Kuvvetleri, başta Zürafa Adası olmak üzere Doğu Ege Denizi'ndeki ada ve kayalıklarımızı gözetim altında tutarak, yeni bir işgale asla fırsat vermemelidir."

Gerçekler çok can yakıcı. Kabullenmesi imkânsız!..

Ancak, dost düşman herkes bilmeli ki;

Türkler son sözünü söylemedi...

O an geldiğinde tarih yeniden yazılır!..

Yazarın Diğer Yazıları