Yunan Büyükelçi Dışişleri’ne çağırıldı

Yunan Büyükelçi Dışişleri’ne çağırıldı
Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Petros Mavroidis Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunan hükümetinin karasuları genişletme planı ilgili uyarıların yapıldığı kaydedildi.

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Petros Mavroidis Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz'de araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisi bir Yunan fırkateyni tarafından taciz edilmiş ve Yunan fırkateyni Deniz Kuvvetleri unsurlarında engellenmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Hami, Aksoy, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağırılması ile ilgili açıklama yaptı. Aksoy, Yunanistan hükümetinin, karasuları kademeli olarak genişletilmesi planı ile ilgili uyarıların yapıldığı belirtildi.

Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan Dışişleri eski Bakanı Kocias ve Başbakan ve yeni Dışişleri Bakanı Çipras’ın Yunan karasularının kademeli olarak genişletilmesine yönelik planlar hakkındaki açıklamalarını ve bağlantılı haberleri takip ettik. İki ülkenin karşılıklı kıyılarının bulunduğu Ege’ye yönelik, ikili mutabakatın olmadığı adımlara müsamaha göstermemiz mümkün değildir.Yüce Meclisimizin 8 Haziran 1995 tarihli bildirisi bu bağlamda gerekli siyasi ikazı havi olup, geçerliliğini bugün de korumaktadır. Konuya ilişkin görüş ve uyarılarımız, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi'ne de iletilmiştir."