Yunan Kanalında FETÖ Tartışması

Yunan Kanalında FETÖ Tartışması
Yunanistan Devlet Televizyonunda, Türkiye'deki referandum sonuçlarını değerlendiren Şevket Apuhan ve programın sunucusu arasındaki ilginç diyalog geceye damgasını vurdu. 

Türkiye'deki referandum sonuçlarını değerlendirmek için Yunanistan Devlet Kanalının konuğu olan ekonomist Şevket Apuhan ve programın sunucu arasındaki diyaloglar, programa damga vurdu. 

Sunucunun, "Hazır bir Türk Milliyetçisi bulmuşken, Yunanistan-Türkiye ilişkilerini de sormak isterim" demesiyle seyri değişen program ilginç anlara tanık oldu. 

KOMŞULUK İLİŞKİSİNE YAKIŞMADI

Apuhan'ın "Şu karşınızda gördüğünüz köprü üzerinde, milletimize ateş açan darbecilere Yunanistan kucak açtı. Aynısı sizin ülkenizde olsa ve biz onlar sahip çıksak ne hissederdiniz? Bu davranış komşuluk ilişkisine yakışmadı" demesiyle şaşıran sunucu "Yunanistan'lı izleyiciler açısından ilginç bir gece" diyerek "Almanya'da bu insanlara sahip çıkıyor" cevabını verdi. 

sevket.jpg

KONU ÇOK BAŞKA YERLERE GELDİ

Apuhan'ın "Almanya bizim komşumuz değil. Yunanistan ekonomik krizde iken aynı Almanya, Yunanistan'ın en değerli kamu varlıklarını ele geçirmeye de çalıştı. Bu Yunanistan'ın darbecilere sahip çıkmasına gerekçe olamaz. Üstelik sorunlar sadece bununla da sınırlı değil. 12 mil kıta sahanlığında ısrar eden Yunanistan, büyük güçlerin dolduruşuna geliyor. İzmir'den denize girdiğimizde, su belimize gelmeden Yunan Karasuları mı başlıyor? Biz komşu iki devletiz, bizimle kavga etmek size bir şey kazandırmaz. Yunanistan'ın istikrarı Türkiye ile iyi geçinmesine bağlıdır" sözlerinden sonra araya giren Yunan sunucunun "Konu çok başka yerlere geldi. Gerçekten Yunanistan için ilginç bir gece. Programa kısa bir ara veriyoruz" demesiyle yayın son buldu.