Yunan komutanın ziyaretinde skandallar zinciri!..

Hiç üzerinde durulmadı!.. "Yahu, bu  ziyaret de neyin nesi?" diyen de çıkmadı.

Hava sahamızı kevgire çeviren Yunanistan'ın Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Christos Vaitsis, 14-17 Haziran'da Türkiye'yi ziyaret etmişti. Ziyaret ile ilgili ilk haber Türk Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden verildi. Vaitsis'in ziyareti ile ilgili haber ve resimler 17 Haziran'da Yunan Hava Kuvvetleri internet sitesinde geniş geniş yayımlandı. Türk Hava Kuvvetleri ise ziyaret haberini 20 Haziran'da verdi. Türk Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri sitelerinde anılan ziyaret birer Yunan Hava Kuvvetlerinde ise 29  fotoğraf halinde yayımlandı. Ziyaret haberinde büyük bir saygısızlık yapılarak "Korgeneral Abidin Ünal" (Πτέραρχο Abidin Ünal ) diye yazıldı. Abidin Ünal'ın Orgeneral olan rütbesi Korgeneral'e düşürüldü.

Bu satırların devamını okuyunca şok geçireceğinizden eminim!.. Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, skandal ziyaretin içeriğini Yunanistan'ın resmi sitesinden didik didik edip ortaya çıkardı. Yalım'ın YENİÇAĞ'a yaptığı açıklamaya belgeleriyle yer verelim;

Türk düşmanı komutan 

"Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Vaitsis, tacizci ve Türk düşmanı kimliği ile tanınıyor. Vaitsis, Yunan Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı iken 17 Şubat 2015'te, Türk hava sahasında uçan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün uçuş koluna tam 16 sefer önleme/it dalaşı (taciz) yaptırdı. Bu olay sonrasında Vaitsis ödüllendirildi ve 27 Şubat 2015'te Yunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi. Vaitsis, Hava Kuvvetleri Komutanı olduktan sonra da Türk hava sahası veya uluslararası hava sahasında uçan, uçak ve helikopterlerimize sürekli olarak Yunan uçakları ile tacizde bulundu. Yunan uçak ve helikopterleri sürekli olarak Türk hava sahasını ihlal etti. 20 Nisan 2016'da Yunan Genelkurmay Başkanı Apostolakis Türk hava sahasında uçtu."

Krallar gibi ağırlama

"Tacizci ve Türk düşmanı Vaitsis, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Orgeneral Akar ve Orgeneral Ünal'ı ziyaret eden Vaitsis, Ankara ve İzmir'de bulunan Hava Üslerini de ziyaret etti. Tacizci Vaitsis'e üst düzey protokol uygulandı. Vaitsis, Hava Kuvvetleri karargâh kapısının her iki tarafına dizilmiş askerlerle uğurlandı. Bu tip protokol, Başbakan ya da Cumhurbaşkanı düzeyindeki konuklara uygulanıyor. Böylece, Vaitsis'e gereğinden daha üst düzey protokol uygulanmış oldu. Vaitsis'e uygulanan şatafatlı protokol, Arap devletlerinde bile uygulanmıyor.

Vaitsis'in, 143. Öncel Filo Komutanlığı ziyareti sırasında çekilen fotoğrafta da ilginç ayrıntılar var. Hava Kuvvetleri Komutanı, Üs Komutanı ve bütün filo personeli, sanki çok matah bir adammış gibi tacizci ve Türk düşmanı Vaitsis ile birlikte fotoğraf çektirmiş.

 Solo Türk uçağı ve mürettebatı ile birlikte fotoğraf çekimi de ihmal edilmemiş."

O Ankara'da uçakları tacizde

"Vaitsis'e Ankara ve İzmir'de daha üst düzeyde ve şatafatlı protokol uygulanırken, Vaitsis boş durmayıp taciz görevlerine devam etmiş. Ege Denizi'nde, Türk hava sahasında uçan CN-235 CASA uçaklarımıza, Yunan hava sahasını 20 kez ihlal ettiği gerekçesi ile 14, 15 ve 16 Haziran 2016 tarihlerinde önleme/it dalaşı yapılmış. İhlal haberleri Yunan Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlandı. Vaitsis, jest yapıp uçaklarımızın milliyetini yazdırmamış ama taciz edilen uçakların Türk uçakları olduğunu tüm dünya biliyor."

a2-004.jpg

Papaz ziyaretine eşlik eden Türk subayı

"Vaitsis, ziyaretin son gününde Fener Rum Patrikhanesi'ni de ziyaret etti. Patrikhanede çekilen fotoğrafta bir Türk subayının sol omzu gözüküyor.(Muhtemelen Şeref Mihmandarı, General) Türk subayının Patrikhane ziyaretine katılması, Patrikhanenin Ekümenik sıfatının TSK tarafından zımnen kabul edilmesi anlamına geliyor. Devlet tezlerine aykırı olan bu durum kabul edilemez.

a3.jpg

Ziyaret sırasında, kamuoyuna yeni Türkiye fotoğrafının verilmesi de ihmal edilmemiş. Türk hava sahasını sürekli olarak ihlal eden ve uçaklarımızı taciz eden Vaitsis ile Türk hava sahasının kevgire dönmesinden sorumlu olan Ünal bir arada poz vermiş."

 Bırakın bir kuvvet komutanımızı, Türk askeri ataşesinin bile Batı Trakya'ya ziyaretlerine izin vermeyen Yunanistan'ın Türk düşmanı kuvvet komutanının Fener Rum Patrikhanesini ziyaret etmesi ve yanında bir Türk Paşasının eşlik etmesi... En azından mütekabiliyet kurallarına aykırı...

Canımızı çok yakıyor!.. Kanımıza dokunuyor!..

Adalarımızı işgal eden, sınırlarımızı kevgire çeviren Yunanistan neden bu kadar şımartılıyor?..

Bunun mutlaka bir cevabı olması gerekir!..

Yazarın Diğer Yazıları