Yunan Savunma Bakanı, ülkesinin tatbikatını Türk adasından izledi

Yunan Savunma Bakanı, ülkesinin tatbikatını Türk adasından izledi
Yunanistan’ın 2004 yılında 3 adayla başlattığı işgal, 17’ye yükseldi. Yunan Savunma Bakanı Kammenos, ülkesinin Ege Denizi’nde yaptığı tatbikatı Türk adası Bulamaç’tan izledi.

Haber metni: Lozan’ın zafer mi hezimet mi olduğu gündemi meşgul ederken, Yunanistan Türk adalarına kendi bayrağını dikmeye devam ediyor.

YUNAN BAKAN TATBİKATI TÜRK ADASINDAN İZLEDİ

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, Yunan donanmasının 2016 tatbikatını Bulamaç Adası’ndan (Farmakonisi) izlediği belirtildi. Yunan basını ayrıca, Kammenos’un Bulamaç’taki askeri birliği ziyaret ettiğini de açıkladı.

AKP’nin işgali görmezden gelmesi basında ve sosyal medyada büyük tepki toplarken, hükümet kanadı konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

ÜMİT YALIM VE YENİÇAĞ AÇIKLAMIŞTI

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan konuyla ilgili belgeleri ortaya koyarak AKP iktidarından sonra işgal edilen adalar konusundaki gerçekleri gün yüzüne çıkarmıştı.

İŞGALİ DAVUTOĞLU DA KABUL ETTİ

İşgal olayı, 31 Aralık 2008’de Yunan Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın helikopterle Aydın/Bulamaç Adası’na gelmesiyle ortaya çıktı. Müteakiben Yunan Cumhurbaşkanı da Aydın/Eşek Adası’na gelerek ve adada yapılan törenlere katıldı. Bu olaylar üzerine Genelkurmay Başkanlığı’na davet edilen Dışişleri Bakanlığı diplomatları, anılan adaların Türkiye’ye ait olduğunu beyan etti ve diplomatlardan birisi ’işgalin hükümetin bilgisi dahilinde yapıldığını’ itiraf etti. 2004 yılından itibaren Yunan askerine teslim edilen adalar ile ilgili olarak, 2011-2016 yılları arasında, 5 yılı aşkın süredir, görsel ve yazılı basında yüzlerce haber çıktı. Erdoğan ve AKP hükümetine destek veren Akit, TRT ve Yeni Şafak gibi basın kuruluşları da işgal konusunu haber yaptı. Erdoğan ve AKP iktidarları tarafından haberler sessizlik ile geçiştirilirken, bir kez bile açıklama yapılmadı. Böylece Erdoğan ve AKP iktidarları suçlamaları zımnen ve hukuken kabul etmiş oldu. Ayrıca CHP ve MHP Milletvekillerinin soru önergelerine verilen cevaplarda, bizzat Davutoğlu tarafından işgal kabul edilmiştir. TBMM’de 26 Mart 2015’te yapılan oturumda, dönemin Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından, ‘Lozan ve Paris Antlaşmalarına göre adaların hukuken Türkiye’ye ait olduğu ve adaların fiili olarak Yunan işgali altında olduğu’ beyan edildi.

İlgili Haberler