Yunanistan, Ayvalık'ta Türk savaş uçaklarına müdahale etti!..

AKP iktidarı Ege Denizi'ni tamamen Yunanistan'a terk etti. Yunanistan Cumhurbaşkanı/Başkomutanı, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları hiçbir engelle karşılaşmadan Türk topraklarına girip çıkıyor. İşgale meşruiyet kazandırmaya çalışan Yunanistan, 8 Aralık 2015'te Hollanda Savunma Bakanı ile Hollanda Göçmen Bakanını da Aydın'ın Eşek ve Bulamaç adalarına getirdi.

Adeta tek kale maç yapıyor Yunanistan, Ege Denizi'nde...

Gerçekleri avaz avaz, tekrar tekrar bağırmaya devam edeceğiz. Bitemeyen skandal ötesi durumlara bir yenisi daha eklendi;

11 Nisan 2016'da, Midilli Adası'nın Kuzeydoğusunda, Ayvalık bölgesinde ve Türk hava sahasında uçan 2 Türk F-4 savaş uçağına ve 1 Türk KC-135 tanker uçağına, Yunan savaş uçakları tarafından önleme (it dalaşı) yapıldı. Haberi Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesi duyuruyor. Bakın nasıl?..

Haberlere göre; 11, 12, 13 ve 14 Nisan 2016 tarihlerinde, Türk adalarının üzerinden ve Türk hava sahasında uçan Türk uçaklarının, Yunan adalarının üzerinden ve Yunan hava sahasında uçtuğu iddia ediliyor. İzmir'in Koyun Adası'nın üzerinden uçan Türk savaş uçaklarına Yunan savaş uçakları tarafından defalarca önleme (it dalaşı) yapılmış.

Yavuz hırsız misali!.. İnsanın kanı donuyor. Türkiye açısından tam bir fiyasko!..

Eski Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'ın tercüme ettiği belgelerin alt yazılarını lütfen dikkatle okuyun.

 

 1-512.jpg

 2-378.jpg

"Vatan topraklarının Yunanistan'a peşkeş çekilmesinde yakın geçmişi (özetle) tekrar hatırlamakta fayda var!..

* Türk Karasularını ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesini ihlal eden Yunan Sahil Güvenlik Botu, 15 Ocak 2016'da Aydın/Didim Tuzburnu plajında karaya oturdu.

* Yunan Savunma Bakanı Kammenos'u taşıyan Yunan helikopteri, Kardak Kayalıkları bölgesinde, 28 Ocak 2016'da Türk hava sahasını 2 mil ihlal etti. Kammenos'un helikopteri, hiçbir engelle karşılaşmadan tam 1 saat süreyle Türk hava sahasında dolaştı.

* Türk Karasularında tatbikat yapan Yunan Fırkateyninden havalanan Yunan Helikopteri,11 Şubat 2016'da Muğla'nın Ardıççık Adası'na düştü. Yunan Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanını taşıyan Yunan askeri helikopteri, 9 Mart 2016'da,Türk hava sahasını 6 mil ihlal etti ve Muğla'nın Ardıççık Adasına indi. Bakan ve beraberindeki heyet, Ardıççık Adası'nda hayatını kaybeden Yunan subayları anma törenine katıldı.

 Yunan hava araçlarının Türk hava sahasını ihlal etmesi, deniz araçlarının Türk karasularını ihlal etmesi, Türk uçaklarına yapılan Yunan önlemeleri, Türk kamuoyundan gizleniyor" diyor Ümit Yalım ve soruyor;

"TSK'nın görev yapmasını kim engelliyor?"

"Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, 18 Ağustos 2015 tarihinde, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 'Kara, Deniz ve Hava hudutlarımızın güvenliği başta olmak üzere tüm görevlerin icrasında yasalarla tanınan her türlü inisiyatif imkan ve yetki muhakemeye dayalı cesaretle tereddütsüz kullanılacaktır' sözü vermiştir. Ancak, Akar, bu sözü verdikten tam 3 gün sonra, 21 Ağustos 2015 tarihinde, Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Tellidis'i taşıyan askeri helikopter, İzmir/Koyun, Aydın/Bulamaç ve Muğla/Kalolimnoz adalarına geldi ve bu sırada Türk hava sahasını 2-3 mil ihlal etti. Daha sonrada Türk hava sahası ve Türk karasuları ihlalleri devam etti. Akar, verdiği sözü neden tutmuyor? İç Hizmet Kanununun 35'inci maddesine göre Hükümet Direktifi verilmese dahi Silahlı Kuvvetlerin, görevini yapması, ihlalleri önlemesi ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşması gerekiyor. TSK'nın görevini yapmasını, ihlalleri önlenmesini ve kamuoyuna duyurulmasını kim(ler) engelliyor? Türkiye Cumhuriyeti'ne ait Koyun Adasının üzerinden uçan Türk uçaklarına önleme yapılırken eski Yunan Genelkurmay Başkanı Kostarokos da Koyun Adası'nda Yunan bayrağının altında işgalci Yunan askerleri ile poz vermişti."

Her zaman bilgi ve belgeye dayalı konuşan Ümit Yalım'ın şu soruları ise çok can yakıcı nitelikte;

"11-13 Eylül 2015 tarihlerinde, İstanbul'da gerçekleştirilen NATO Askeri Komite Toplantısı sırasında işgalci Kostarakos'a (şu andaki görevi AB askeri komite başkanı-aht-) özel olarak Skorsky helikopter tahsis edildi mi? İşgalci Kostarakos'un şerefine Fenerbahçe Orduevi'nde ziyafet verildi mi? Soruların cevabı evet ise Kostarakos'a hangi gerekçeyle helikopter tahsis edilmiş ve hangi gerekçeyle orduevinde yemeğe alınmıştır?"

Ege ve Akdeniz'de adalarımızın, topraklarımızın Yunanistan'a teslim edilmesi belgeleriyle ortaya çıkmasına rağmen devam eden derin sessizlik çok ürkütücü. R.Erdoğan'ın "çılgın projesi", Kanal İstanbul aklımıza daha da vahim soruları getiriyor.

Proje tamamlandığında; milletlerarası geçiş yolu olacak. Serbest geçiş hakkı istenecek. Yoksa İstanbul'a adalar statüsü mü verilecek? Deniz hukuku uzmanı vatansever hukukçular da derin uykuda mı?..

Yoksa!.. Söz konusu İngiltere'nin ali menfaatleri olunca gerisi teferruat mı?..

Yazarın Diğer Yazıları