Yunus Akgün fırtınası Galatasaray’ı dağıttı

Yunus Akgün fırtınası Galatasaray’ı dağıttı
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaştı. Mücadelede gülen taraf 2-0'lık skorla ev sahibi ekip Adana Demirspor olurken, Galatasaray'ın galibiyet hasreti 7 maça yükseldi.

Süper Lig''de 6 maçtır kazanamayan Galatasaray, üst üste 2 maçını da kazanan Adana Demirspor''a konuk oldu.

Adana Demirspor, 53 ve 58''de Yunus Akgün''ün attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etti.

Bu sonuçla Galatasaray''ın galibiyet hasreti 7 maça yükselirken 24 puanda kaldı. Adana Demirspor ise puanını 29''a yükseltti.

Sarı-Kırmızılılar ligin ilk yarısının kapanış mücadelesinde sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak, Adana Demirspor ise Göztepe''nin konuğu olacak.

CANLI SKOR: ADANA DEMİRSPOR 2-0 GALATASARAY
CANLI MAÇ ANLATIMI

1’ Maçta ilk düdük geldi

3'' Galatasaray''da Alexandru Cicaldau, Benjamin Stambouli''ye arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor ve gelecek maç cezalı duruma düşüyor.

5'' Karşılaşmanın ilk etkili atağı Galatasaray''dan geliyor. Olimpiu Morutan''ın ceza sahası yayı civarından çektiği şutta top kalenin yanından auta çıkıyor.

8'' Gelişen Galatasaray kontra atağında Benjamin Stambouli''nin Ömer Bayram''a yaptığı faul sonrasında hakem Arda Kardeşler sarı kartını Benjamin Stambouli''ye gösteriyor.

10'' Oğulcan Çağlayan''ın taşıdığı top sonrasında altı pas önünde topla buluşan Ömer Bayram''ın şutunda top kaleci Arijanet Muric''in müdahalesinin ardından kornere çıkıyor.

14'' Ömer Bayram''ın sol kanattan yaptığı ortada top kaleci Muric''de kalıyor.

16'' Savunma arkasına atılan pasta ceza sahası içinde topu önünde bulan Birkir Bjarnason''un şutunda top ağlara gidiyor ama yan hakemin ofsayt bayrağı sonrasında gol geçersiz sayılıyor.

20'' Sağ kanattan tehlikeli bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına Matias Vargas geçiyor. Matias Vargas''ın altı pas içine ortaladığı topu Galatasaray savunması tehlikeli bölge dışına uzaklaştırıyor.

23'' Oğulcan Çağlayan''nın sağ kanat aut çizgisine yakın noktadan altı pas içine gönderdiği topa Mostafa Mohamed dokunamıyor ve sonrasında Jonas Svensson tehlike büyümeden topu kornere gönderiyor.

27'' Oğulcan Çağlayan''ın ceza sahası içine gönderdiği topu Simon Deli sektiriyor ve Mostafa Mohamed''in önünde kalıyor. Mostafa Mohamed''in altı pas önü çarprazından çektiği şutta top kaleye paralel şekilde gidiyor ve taca çıkıyor.

32'' Benjamin Stambouli''nin pası sonrasında Mario Balotelli sırtı dönük şekilde topu kontrol ettikten sonra yarım vole şeklinde şutunu çekiyor ama top kalenin üstünden auta çıkıyor.

33'' Orta saha yayının içinde Taylan Antalyalı Gökhan İnler''in formasını arkadan çekerek faul yapıyor ve hakem Arda Kardeşler sarı kartını Taylan''a gösteriyor. Bu kart sonrasında Taylan gelecek hafta için cezalı duruma düşüyor.

40'' Yunus Akgün sağ kanattan hızlı şekilde ilerledikten sonra şık bir şekilde Marcao''dan sıyrıldıktan sonra yerden sert bir şekilde topu altı pas içine kesiyor ama Mario Balotelli bu topa dokunamıyor ve Adana Demirspor mutlak bir gol şansından yararlanamamış oluyor.

43'' Birkir Bjarnason''un Taylan Antalyalı''ya yaptığı faul sonrasında hakem Arda Kardeşler sarı kartını Birkir Bjarnason''a gösteriyor.

45'' Hakem Arda Kardeşler karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor ve taraflar golsüz eşitlikle soyunma odalarına gidiyorlar.

46'' İkinci yarı başladı...

51'' Olimpiu Morutan''ın ceza sahasına ortaladığı topta Simon Deli araya giriyor ve topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor.

52'' Berkan Kutlu''nun ceza sahası dışı sol çarprazdan ortaladığı topa Mostafa Mohamed kafa vuruşunu yapıyor ama meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıkıyor.

53'' GOOOLL!! Adana Demirspor, Yunus Akgün''ün golüyle 1-0 öne geçiyor. Matias Vargas''ın savunma arkasına gönderdiği güzel pasta topla ceza sahası içi sağ çarprazında topla buluşan Yunus Akgün''ün yerden düzgün vuruşunda top kaleci İsmail Çipe''nin sağından ağlarla buluşuyor.

58'' GOOOLL!! Yunus Akgün, harika bir gol atarak takımını 2-0 öne geçirdi. Matias Vargas''ın rakiplerinden sıyrılarak taşıdığı top sonrasında meşin yuvarlak Yunus''un önünde kalıyor. Yunus Akgün ceza sahsı dışından bekletmeden şutunu çekiyor ve güzel bir gol ile farkı ikiye çıkarıyor.

60'' Mario Balotelli''nin ceza sahası dışından çektiği şutta top Victor Nelsson''dan geri dönüyor.

64'' Matias Vargas''ın kullandığı köşe vuruşunda Samet Akaydin kafa vuruşunu yapıyor ama top kalenin üstünden auta çıkıyor.

67'' Galatasaray''da bir oyuncu değişikliği daha gerçekleşiyor. Aytaç Kara oyuna giren isim olurken, Taylan kenara gelen futbolcu oluyor.

67'' Galatasaray bu dakikada mutlak bir gol şansından yararlanamıyor. Alexandru Cicaldau''nun kullandığı köşe vuruşunda Oğulcan Çağlayan kafa vuruşunu yapıyor ve top kaleci Muric''ten dönüyor. Dönen top Mostafa Mohamed''in önünde kalıyor ve Mostafa Mohamed şutunu çekiyor ama kale çizgisi önünde top Samet Akaydin''dan dönüyor. Samet''ten dönen top bu kez Victor Nelsson''un önünde kalıyor ama onun şutunda da Samet Akaydin tekrar araya giriyor ve gole izin vermeyen isim oluyor.

73'' Adana Demirspor karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliklerini gerçekleştiriyor. Britt Assombalonga ve Younes Belhanda oyuna giren isimler olurken; Mario Balotelli ve Matias Vargas saha kenarına gelen oyuncular oluyor. Galatasaray''da oyuncu değişikliği, Patrick Van Aanholt ve Emre Kılınç oyuna girerken; Ömer Bayram ve Kerem Aktürkoğlu saha kenarına gelen futbolcular oluyor.

79'' Aytaç Kara''nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Victor Nelsson penaltı noktası civarından kafa vuruşunu yapıyor ve Arijanet Muric güzel bir kurtarışla tekrar gole izin vermiyor.

80'' Adana Demirspor''da oyuncu değişikliği, Babajide Akintola oyuna giren futbolcu olurken Yunus Akgün saha kenarına gelen isim oluyor.

83'' Gökhan İnler''in ceza sahası yayı gerisinden çektiği şutta top kalenin üstünden auta çıkıyor.

86'' Adana Demirspor''da kaleci Muric kale vuruşunu geciktirdiğinden dolayı sarı kart görüyor.

86'' Adana Demirspor''da kaleci Muric kale vuruşunu geciktirdiğinden dolayı Arda Kardeşler''den sarı kartı görüyor.

90'' Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak 4 dakika ekleniyor.

90'' Adana Demirspor''da oyuncu değişikliği, Tayyip Talha Sanuç ve Sinan Kurt oyuna giren futbolcular olurken; Gökhan İnler ve Birkir Bjarnason saha kenarına gelen isimler oluyor.

Karşılaşma 2-0 sona erdi.

 

İLK 11''LER:
Adana Demirspor: Muric, Svensson, Samet, Talha, Kaan, Gökhan, Stambouli, Yunus, Bjarnason, Vargas, Balotelli
Galatasaray: İsmail, Yedlin, Nelsson, Marcao, Ömer, Taylan, Berkan, Kerem, Cicaldau, Morutan, Mohamed
4 EKSİK
Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmada 4 futbolcusundan sakatlığı nedeniyle yararlanamayacak. Kaleci Fernando Muslera, Sacha Boey, Christian Luyindama ve Mbaye Diagne, Adana Demirspor müsabakasında forma giyemeyecek.

TERİM''İN CEZASI SÜRÜYOR
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezası nedeniyle Adana Demirspor maçında da takımının başında yer alamayacak. Ligin 13. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde ihraç edilen Terim, farklı gerekçelerle toplamda 6 maç ceza aldı. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Altay, Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir müsabakalarını tribünden takip etmek zorunda kalan tecrübeli teknik adam, Adana Demirspor maçında da saha kenarında bulunamayacak. Terim''in yerine yardımcıları Necati Ateş ile Selçuk İnan takımı yönetecek.

7 FUTBOLCU SINIRDA
Galatasaray''da Adana Demirspor maçı öncesinde 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı oyuncular Marcao, Alexandru Cicaldau, DeAndre Yedlin, Kerem Aktürkoğlu, Taylan Antalyalı, Victor Nelsson ve Berkan Kutlu, kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 19. haftadaki Fraport TAV Antalyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

İlgili Haberler