TOKİ’den Yurt dışındaki Türkler’e yeni proje

TOKİ’den Yurt dışındaki Türkler’e yeni proje
Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik İstanbul Sancaktepe'de TOKİ tarafından yapılacak 420 konutluk proje için başvurular 21 Mart’ta başlayacak.

Yeni proje 420 konuttan oluşuyor

TOKİ, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için İstanbul Sancaktepe''de 420 konutluk proje yapacak. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik İstanbul Sancaktepe''de TOKİ tarafından yapılacak 420 konutluk proje için başvurular 21 Mart’ta başlayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yıllardır dar gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yaptıklarını belirterek, inşa ettikleri 1 milyon 100 bin konutla 5 milyondan fazla vatandaşın sıcak yuvasının mimarı olduklarını söyledi.

İşçiden memura, ev hanımdan esnafa toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Bulut, "Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımızın ev sahibi olması için İstanbul Sancaktepe''de 2 1 ve 3 1 nitelikli 420 konutluk projeyi hayata geçiriyoruz. Projemize başvurular 21 Mart-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak" dedi.

Yeni konut projesiyle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların İstanbul''da kira öder gibi ev sahibi olacağını kaydeden Bulut, Sancaktepe Projesi''ni de yatay mimari anlayışla hayata geçireceklerini belirtti.