Tantan: PKK'yı bitirmek için mali mücadele şart

Tantan: PKK'yı bitirmek için mali mücadele şart
Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Gara'da PKK tarafından alıkonulmuş 13 görevlinin şehadetiyle sonuçlanan TSK operasyon sonrası değerlendirmelerde bulundu. Tantan, "Terör örgütünün bitirilmesi için silahlı mücadelenin yanı sıra örgütün ve uzantılarının mal varlıklarına el konularak mali bir mücadelenin de acilen başlatılması şarttır" diye konuştu.

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Gara''da PKK tarafından alıkonulmuş 13 görevlinin şehadetiyle sonuçlanan TSK operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tantan, öncelikle iç cephede birlik beraberliğin sağlanması ve Türkiye''nin uluslararası camiayı yanına çekmesinin de terörle mücadelede büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Türkiye''nin kendi sınırları etrafındaki egemenlik ve güvenlik kuşağını tekrar tanımlaması gerektiğini ifade eden Tantan,

"PKK''nın batı servisleri tarafından eğitilip, büyütüldü ve kullandığı bir gerçek. Türk Silahlı Kuvvetleri ve kolluk güçleri de uzun yıllardır teröristle mücadele ediyor. Terör ile mücadele topyekün yapılası bir mücadeledir. İktidarlar bu süreçte mali, ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında istediklerini yapamadı.

Kolluk güçleri ve TSK her türlü hava şartlarında her türlü görevi yapabilecek kabiliyete sahip. Son neticeyi alana kadar bu işi yapıyorlar. Ancak uluslararası alanda ve ülke içeresinde bu mücadeleyi hukuk ve adalet zemininde verecek organizasyon yok. Hakim, savcı ve uzmanlardan oluşan bir ekip yurt içinde ve yurt dışında silahlı ve silahsız örgütlere destek veren ekonomik kaynaklara el koyma şansı varken iktidar bir türlü bunu uygulamaya sokamadı.

NATO üyesi ülkelerin PKK''ya açık ve net bir şekilde destek vermesinin önüne geçilemedi. Bu yetmezmiş gibi Türkiye''nin savunma sanayisi de yine ABD ve NATO ülkelerince engelliyor. Türkiye''nin Gara operasyonuyla birlikte yaşadığı acı büyük. Başka acılar yaşamamak için dışarıdan nifak sokmak isteyen küresel güçlere karşı tüm kurumların bir arada olması gerekir. TSK da yıpratılmamalı. NATO müttefikimiz olan ülkelerin içeriden ve dışarıdan bizi yok ettiğini herkes görmeli.

Uluslararası alanda terör örgütünün mal varlıklarına el koyacak hukuki adımların bir an önce atılması gerekli. İktidar, bu konuda uluslararası camiayı yanına çekmeli. ABD El Kadie, IŞİD, El Nusra, İhvan hareketini kullanarak bölgeleri istikrarsız bırakıyor. Dünya kamuoyuna bunun anlatılması gerekiyor. Türkiye''nin bu misyonu yerine getirebilecek uluslararası alanda tanınan bir çok isimleri var. Siyasi iktidarlar bunu bir türlü değerlendiremedi"

Çözüm sürecinde koordinat ülke İngiltere''nin ve istihbaratının söylemleri hakim güç olarak ortaya çıktığını gösterdiğini belirten Tantan, "Bugün Irak''ta ve Suriye''de kurulmak istenen sözde Kürt devletinin yaklaşık 60 bin silahlı teröristi var ve NATO müttefiki ülke bunları destekliyor. Niyet ortada. İç cephe buna karşı güçlendirilmeli. İktidar ve muhalefet bir araya gelmeli ve ciddi tedbirler alınmalı. Süratle Türkiye''nin Fırat''ın doğusunda kurulmak istenen yapıyı ortadan kaldıracak, Kandil ve Sincar''ı ortadan kaldıracak adımlar atmalı" diye konuştu.