Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar 15 personel alacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar 15 personel alacak
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar 15 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 26 Ağustos 2022 olarak açıklandı.

Resmi Gazete’de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı''nda istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" kapsamında Tablo-1''de belirtilen 11 pozisyon için sınav yapılarak azami 16 sözleşmeli alan uzmanı alınacaktır.” Denildi.

İlgili alanlara ve pozisyonlara göre alınacak personel sayısı Tablo-1''de belirtilmiştir. Bir pozisyona yapılan başvurular arasında başvuru şartlarını haiz olup yazılı sınava katılmaya hak kazanan veya yazılı sınav sonucunda başarılı olarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan yeterli sayıda aday çıkmaması halinde, Sınav Komisyonu söz konusu pozisyon için ayrılmış kontenjanı aynı gruptaki başka bir pozisyona aktarabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Mavi Kart sahibi veya yabancı uyruklu olmak.

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşımak:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (Mavi Kartlı veya yabancı uyruklu adaylar bu şarttan muaftır.).

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak (Mavi Kartlı veya yabancı uyruklu adaylar bu şarttan muaftır.).

GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

1- T.C. kimlik numarası / Mavi Kart numarası / yabancı kimlik kartı numarası.

2- Diploma/mezuniyet belgesinin kopyası (e-Devlet''ten alınabilir).

3- Yabancı dil belgesi (Bu ilanın "Giriş Sınavına Başvuru Şartları" bölümünün 8. maddesinde belirtilen yabancı dil şartını sağladığını gösterir belge).

4- Nüfus kayıt örneği belgesi (e-Devlet''ten alınabilir).*

5- Yerleşim yeri (ikametgah) belgesi (e-Devlet''ten alınabilir).*

6- Adli sicil belgesi (e-Devlet''ten alınabilir).*

7- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devlet''ten alınabilir).*

8- Son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.

9- Varsa lisansüstü eğitim diploması.

10- Mesleki tecrübe belgesi (Bu ilanın "Giriş Sınavına Başvuru Şartları" bölümünün 5. maddesinde yer alan tecrübe şartlarına ilişkin kanıtlayıcı belgeler).

11- Yurt dışında bulunma süresini gösteren belge (Bu ilanın "Giriş Sınavına Başvuru Şartları" bölümünün 7. maddesinde yurt dışında bulunma şartına ilişkin kanıtlayıcı belge).

12- El yazısıyla yazılmış özgeçmiş.