Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti'nin etkinliğine katıldı

Yusuf Halaçoğlu İYİ Parti'nin etkinliğine katıldı
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, İYİ Parti Köln Gönüllülerinin düzenlediği programa katıldı. İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Halaçoğlu, "Bunlar bizden bir değil tam üç gol yediler..Hala o şok gollerin şokunu yaşıyorlar" ifadeleri kullandı.

İYİ Parti Avrupa ve Köln gönüllüleri tarafından düzenlenen konferansa, İYİ Parti kurucularından Kayseri milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu katılarak, gündemi değerlendirdi.

İşte Halaçoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"KURUCU FELSEFE ÇİZGİSİNE GETİRECEĞİZ"

"Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp, Türkiye’nin geleceğinde birliktelik yapmalıyız. Ülke ayağımızın altından kayıp gidiyor. Ülkeyi tekrar kurucu felsefe çizgisine getireceğiz. Bunlar bizden bir değil tam üç gol yediler..Hala o şok gollerin şokunu yaşıyorlar. Amaçları bizi seçimlere sokmamak idi.Oyunlarını bozduk. O nedenle  şaşkına döndüler. ‘Yüksek Seçim Kurulu Cumartesi karar verse’diye açıklama yapmaları bundandı. Toplantı yapıyorlar, oylamada 5’e, 5 sonuç çıkıyor. Bir üye hasta oy kullanamıyor.

4-358.jpg

"15 DAKİKA İLE DURUMU KURTARIYORUZ"

Bu durum karşısında Genel Başkanımız derhal İstanbul’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geliyor. Kendisinde 15 gönüllü milletvekili talep ediyor. Derhal hazırlıkları yıldırım hızı ile yapıp  TBMM’ne durumu iletiyoruz..İnanın 15 Dakika ile durumu kurtarıyoruz. Zira Yüksek Seçim Kurulu Başkanı kot pantolon ile Cumartesi toplantı yapmaya kalkıyor. Biz de pazartesiyi beklemedik zaten..Sonun da oyun bozuldu,o büyük golü yediler..Şimdi sıra millette, milletimizden o büyük golü atmasını bekliyoruz.. Buradan Avrupalı Türklerden de büyük destek bekliyoruz..Esasen biz seçimler için tüm şartları yerine getirmiştik.. 61 İlde teşkilatlanmamızı tamamlamıştık.. Bunlar bir de bizden 24 Haziran golü yediler.. Şimdi bu seçim ayaklarına dolaştı..Maalesef aynı seçim kurulu ile seçime giriyoruz..Bu sefer oyunu sizler bozacaksınız..Hep birlikte hareket etmeliyiz..Geçmişteki, kırgınlıklar,küskünlükler bir kenara bırakılmalı bir araya gelmeliyiz.

1-20180527171507.jpg

"BENİM LİSTELERDE OLMAM ÖNEMLİ DEĞİL"

Maalesef üzülerek söylüyorum, ülkemizin durumu iyi değil..Bir kere itibar kaybı, devlet geleneğinin çökmesi,yok olması, ülkenin zenginliklerinin,birikimlerinin satılması, başkanlık sistemi ile ülkenin tek adama devredilecek olması kabul edilir bir durum değildir..İnanın büyük bir tehlike ve tehdit ile karşı karşıyayız..Tekrar Kurucu değerlere dönülmesi için sizlerin çabası çok önemli.. Herkesi sandık başına çağırmalıyız.. Avrupa’da sandık başına gidenlerin oranı yüzde 40’larda, bu oranı artırmalıyız.. Arkadaşlar benim listelerde olmam önemli değil..Bakın Türkiye’den kalkıp buralara kadar geldim. Durumun vahametine kavrayınız. Ben milletvekili olsam ne olur,olmasam ne olur. Partimin kurucu bireyi olarak başka görevlerim,sorumluluklarım var. Birlikte çalışacağız, Türkiye’in 19 Mayıs Kurucu idaresine kavuşturacağız..Yarın dizlerinizi dövmek istemiyorsanız,buna mecburuz.

"İMAM HATİPLERDE DEİST SAYISI ARTTI"

Görmüyor musunuz, Türkiye’de tüm tarikatlar bir araya geldi, iktidara destek için harekete geçtiler. Bunlar neyin grup ve kümeleridir? Arkadaşlar bizim Alevi kardeşlerimizden bir farkımız yok..Bilin ki Sunniler alevidir..
Ehli beyit, Hz Ali’yi red mi edeceğiz..Böyle şey mi olur? Bunlar Müslüman değil demek ne demek? Alevi kardeşlerimizin evlerine işaret koyanlar namusuzlardır..16 Yıl beklemiş,şimdi kalkmış,’Aleviler için Cem evlerine yeni bir statü vereceğim’ diyor..Niye beklemiş ki? Hem de 16 Yıl! Alevilik İslam dışı değildir..O zaman,Hacı Bektaşi Veli’yi, Yunus Emre’yi, Ahmet Yasevi’yi inkar mı edeceğiz..Aleviler Anadolu erenlerinin evlatlarıdır.. Bunlar camilere siyaseti soktular, bakın İmam Hatip okullarında’ deist’ olanların sayısı arttı.

"KIZIL ELMAYA GÜNEŞİN ALTINDA YÜRÜYECEĞİZ"

Hatırlayınız, ‘Devlet Bahçeli ne demişti.. Tekeden süt sağılmaz, Suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı olmaz’diye! Şimdi ne değişti de ‘Cumhur İttifakı’ içinde oldular.. Ne yapsalar boşuna, bu ittifak’ın oyları yüzde 40’larda kaldı.. Büyük bir uzlaşma içine girerek CHP, Saadet ve İyi Partisi bir araya geldi. Birlikte,uzlaşarak hedefe,yani ‘Kızıl Elma’ya güneşin altında yürüyeceğiz’ diyerek, İYİ Parti ve kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.