‘Yusufiyeli Cengiz’ dualarla uğurlandı

‘Yusufiyeli Cengiz’ dualarla uğurlandı
MHP’nin Esenyurt seçim bürosuna yapılan saldırıda hayatını kaybeden İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız binlerce ülküdaşının katıldığı törenle toprağa verildi...

‘Yusufiyeli Cengiz’ dualarla uğurlandı

MHP’nin İstanbul Esenyurt’taki seçim bürosunun açılışı sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız, son yolculuğuna tekbir ve dualarla uğurlandı. Akyıldız için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri Akyıldız’ın eşi, ağabeyi ve kardeşi kabul etti. Cenaze namazı kılınmadan önce Akyıldız’ın aile bireyleri Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Cenaze törenine katılan vatandaşlar cami avlusunu tamamen doldururken, bazı partililerin de cenaze namazını avlu dışında kıldığı görüldü. Cenaze namazını bekleyen grup zaman zaman “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bu yolda ölsek de zafer İslam’ın”, “Ülkücü hareket engellenemez” şeklinde sloganlar atarken sık sık tekbir getirdi.Törene, 10 binlerce ülkücünün yanısıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Tabutu cenazenin araca taşınması sırasında Bahçeli de omuzladı. Bu arada ülkücüler “Vur de vuralım, öl de ölelim” şeklinde slogan attı. Namazdan sonra Akyıldız’ın cenazesi omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu. Akyıldız’ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Cenaze namazına Bahçeli’nin yanı sıra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Celal Adan, Atilla Kaya, Zuhal Topçu, Semih Yalçın, partinin bazı milletvekilleri, merkez yönetim kurulu üyeleri, İstanbul İl Teşkilatı üyeleri, ilçe belediye başkan adayları, İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu ve partililer katıldı. Cenazeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Balyoz davasından hüküm giyen MHP Milletvekili Engin Alan ise çelenk gönderdi.

7 kişi gözaltına alındı

İstanbul Esenyurt’ta MHP’nin seçim irtibat bürosuna düzenlenen saldırıyla ilgili başlatılan operasyonda biri çocuk 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılar Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, yetkililer olayın siyasi olmadığını ve tamamen bir asayiş olayı olduğunu belirtti. Öte yandan, kanlı saldırının görgü tanığı Fadullah Günhan, yaşananları şöyle anlattı: “Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. MHP’li grup açılış yapıyordu. Kurdele kesildikten birkaç dakika sonra buradaki seçim otobüsünü 5-6 kişilik bir grup taşlamaya başladı. MHP’liler de karşılık verince grup gitti. 15 dakika sonra silahlı olarak geri geldiler. 5-6 el ateş ettikten sonra kaçtılar.”