Yüzyıllık ihanet planı adım adım uygulandı

Yüzyıllık ihanet planı adım adım uygulandı
Yeniçağ, çoğu Türk aydının da kayıtsız kaldığı bu hain süreci çok yakından izledi.

29 temmuz 2009’da Türkiye’yi parçalama projesi olan sözde çözüm süreci planının, Abdülhamit dönemine kadar uzandığını yazdı. Bugün AB ve ABD’nin tezgahıyla masaya getirilen ihanet sürecinin tohumları, o dönemde İngilizler tarafından 4. Türk Kolordu Komutanı Pirizade Bekir kullanılarak atıldı. Dönemin ABD Deniz Kuvvetleri Yüksek Komiseri Tuğamiral Mark L. Bristol, hazırladığı bir raporu 20 Şubat 1922’de ABD Dışişleri Bakanlığı’na sundu. Raporda İngilizlerin desteklediği Pirizade Bekir’in nasıl bir hainlik içinde bulunduğu gözler önüne seriliyordu. Fransız Askeri İstihbaratı da, daha önce bir rapor hazırlamış ve bu konuda bilgi vermişti.

Ayaklandırma çabası
“İngilizler, Kürtlerin hoşnutsuzluğundan yararlanarak, karışıklık yaratmak, bir isyan çıkarmak üzere ajanlar göndermiştir. Bu ajanlar arasında Kürt Mustafa Paşa, Mulan Zade ve Hamit Paşa vardır. Başlangıçtaki ayaklanma güçlük çıkmadan bir Türk taburuyla bastırılmıştır. Kazım Karabekir Paşa bütün yaz boyunca, Kürtlerin eylemleri, önlemlere rağmen ayaklanmaya katılanların sayısının artması karşısında kuşku içinde kalmıştır. Mardin bölgesindeki asilere Abdülhamit zamanında 4. Türk Kolordusu’nun komutanı olan Pirizade Bekir komutanlık yapmıştır.” Atatürk bağımsızlık savaş verirken, etrafına topladığı bölücü güruhuyla Türk Pirizade Bekir, Haziran 1921 tarihi itibarıyla Kürt sorunun (!) çözümü için Ankara’dan şu taleplerde bulunmuştu:

Prizade’nin talepleri
 “1- Kemalist Hükümetin Kürt vilayetlerini içine alan otonom bir Kürt devletini tanıması... 2- Bu devletin sınırlarının Kürtler ve müttefikleri tarafından saptanması... 3- Türk memur ve jandarmalarının hemen geri çekilmesi... 4- Otonom Kürdistan’ın kurulmasında Türklerin ellerini uzak tutması... 5- Ankara Hükümeti tarafından toplanan savaş vergilerinin ve başka katkılarının Kürdistan’a geri verilmesi... 6- Türkiye’nin sınırları içinde yaşayan Kürtlere güvenlik tanınması ve askerde olan Kürtlerin hemen terhis edilmesi.” İngilizlerin planını, dönemin ABD Yüksek Komiseri Tuğamiral Mark Bristol, yazdığı raporda “İngilizler, bölgedeki petrol yataklarını kontrol altına almak için Kürtleri Türklere karşı kullanacaklar” diyerek ülkesini uyarıyor.

Apo’nun 2009 talepleri
“1-Türkiye vatandaşlığı Anayasa’da yer alsın... 2-Kürtçe eğitim ve öğretim dili olarak   kabul edilsin. Anayasa’da yer alsın... 3-Ateşkes devam etsin. Koşulsuz bir genel  af ilan edilsin... 4-Akil adamlar geçiş döneminde inisiyatif alsın... 5-Siyaset yapma özgürlüğü önündeki engeller kaldırılsın. Affedilen PKK’lılar dahil herkes siyaset yapma hakkına sahip olsun... 6-Koruculuk kaldırılsın. Yerel yönetimler güçlendirilsin. Demokratik özerklik kabul edilsin.”