Zaharova'dan Türkiye açıklaması

Zaharova'dan Türkiye açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, 24 Kasım 2015'te Rus savaş uçağının tesadüf sonucu düşürülmediğini aylar sonra anladıklarını belirterek, "Biz ve tüm dünya, Türkiye'de nelerin döndüğünü şimdi anladık" dedi.

Zaharova, 24 Kasım 2015'te Rus savaş uçağının tesadüf sonucu düşürülmediğini aylar sonra anladıklarını belirterek, "Biz ve tüm dünya, Türkiye'de nelerin döndüğünü şimdi anladık" dedi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Zaharova, muhabirin "Suriye'de Rus ve NATO koalisyonu uçaklarının tesadüfen çarpışması olasılığına' dair soruyu şöyle yanıtladı: "Hatırlatmak gerekir ki Türkiye'deki olay tesadüf değil, kasıtlı eylem idi. Biz ve tüm dünya Türkiye'de neler döndüğünü şimdi anladık."

'KAZANIN KAPAĞI AÇILINCA…'

15 Temmuz'daki darbe girişimine de imada bulunan Zaharova sözlerine şöyle devam etti:"Ben Türkiye'nin dahilinde neler yaşadığını kastediyorum. Kazanın kapağı açılınca, biz hepimiz son yıl içinde orada yaşananları, Türk yönetiminin hangi koşullarda faaliyet gösterdiğini anlamış olduk. Dolayısıyla Türkiye'de hiçbir şey tesadüfen şey yaşanmadı…"