Çin’de yine deprem dehşeti yaşandı

Çin’de yine deprem dehşeti yaşandı
Çin’de yine deprem dehşeti yaşandı

Sık sık şiddetli depremlerle sarsılan Çin’in Siçuan bölgesinde de 2008 yılında büyük bir deprem meydana gelmiş, 90 bin kiş

Sık sık şiddetli depremlerle sarsılan Çin’in Siçuan bölgesinde de 2008 yılında büyük bir deprem meydana gelmiş, 90 bin kişi ölmüş, milyonlarca kişi de evsiz kalmıştı

 


Gansu eyaleti sabah 6.6 büyüklüğündeki deprem şokuyla uyandı. İlk belirlemelere göre
en az 80 kişi öldü, yüzlerce yaralı ve kayıp var. Ölü sayısının artmasından korkuluyor

 


Gansu sarsıldı

 


Çin’in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde yerel saatle dün sabah 07:45’te meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre en az 80 kişi hayatını kaybetti. Sarsıntı yüzünden bazı köy ve kasabalar yerlebir oldu. Yüzlerce yaralı ve kayıp var. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

 


Heyelan engeli

 


Şinhua ajansı, merkez üssü eyalet başkenti Lancu’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Dinşi kenti olan sarsıntıyla ilgili henüz sağlıklı bilgilerin ulaşmadığını duyurdu. Bölgede birçok yerleşim yeri ile iletişimin güçlükle sağlandığı, elektrik kesintisi olduğu ve sıklıkla toprak kayması meydana geldiği aktarılıyor.

 


En az 1200 bina çöktü

 


Yetkililer, afet bölgesine arama-kurtarma ve tıbbi yardım ekiplerinin ulaştığını ve çalışmalarına başladığını açıkladı. Çin hükümetinden bir yetkili en az 21 bin binanın ciddi şekilde hasar gördüğünü, en az 1200 binanın ise çöktüğünü açıkladı. Çin’i sarsan ana depremin ardından tam 371 artçı şok geldiği de ifade edildi.