Zaman yönetimi: Zaman yaşamdır (2)

İşte başarılı olmak işe zaman ayırmakla olacaktır. İşte başarılı olmak her yöneticinin istediği bir durumdur. Bu konuyla ilgili araştırmacılar yüzlerce kitap yazmışlardır.
Kişinin işte başarılı olması, onun vaktinin tamamını işe ayırması ile olmaz. Kişi işine zaman ayırmalı ve bunun yanı sıra özel zevklerine, hobilerine de zaman ayırmalıdır. İş hayatında iyi ve başarılı bir yönetici olabilmek için, kişinin uykusuna, beslenmesine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Kişi kendini mutlu eden şeyleri bilmeli, kendini mutlu eden alternatifleri seçebilmelidir.
Hayat çok kısa, insan her yaşını farklı ve güzel yaşayabilmelidir. Bazen çevremizdeki kişiler bizim zamanımızı alırlar. Biz onlar kırılır, üzülür diye onlara sınır koyamayız. Sonuçta kendimiz mutsuz oluruz. Bu mutsuzluk bizi huzursuz eder, hırçınlaştırır ve teamülsüzleştirir
Bazen kişi kanser gibi bir hastalığa yakalınca doktor ona veya yakınlarına “hayatın tadını çıkarmaya bak” der. Ama kişi hayatın tadını hiç çıkarmamış bir kişi ise bunu yapmak onun için hiç kolay olmayabilir.
Böyle durumlarda kişiler için birkaç önerimiz olacak.
Hayatın Tadını Çıkarmak İçin Öneriler:
* Kısacık anları bile değerlendirin
* Önceliklerinizi ayarlayın
* Kendinize vakit ayırın
* Sevdiklerinize vakit ayırın
* Zevklerinize vakit ayırın
* Zevklerinizin önceliklerini ayarlayın
* Uyku düzeninize çok önem verin
* Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin
* Aşık olun
* Doğada olmaya önem verin
* Spor yapın. Spor endorfin salgılamasını artıracak ve sizi mutlu, diri ve zinde tutacaktır
* Karakterinize göre insanlarla birlikte olun
* Karakterinize bağlı olarak, kendi kendinize vakit ayırmaya çalışın
* Taşıyamayacağınız kadar yük almayın
* Gülün
* Güzel olan her şeye ilgi gösterin
Bu sizin hayatınız. Bu hayattan bir tane daha var mı yok mu bilemiyoruz. Mutluluklar sizin elinizde bunun uzun sürmesi de sizin elinizde unutmayın.

Yazarın Diğer Yazıları