Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Zarrab, Koç'u nasıl yakaladı?

Yeteneğinin sırlarını ABD mahkemesinde döktüren Reza Zarrab, en çetrefilli konuları da, yine paraya dönüştürmekteki başarısı ile dünya yolsuzluk tarihine geçecek...

Ancak Zarrab, "tarihi yolsuzluklar" listesinden önce Türkiye'de bir başka listeye adını yazdırmış...

En büyük 500 ihracatçı listesine!

Müthiş ticaret insanı, "altın" harflerle girdiği bu listede, 2014 ve 2015 yıllarında tarım ürünü ihracatçısı olarak yer aldı...

2014 yılında Volgam adlı şirket ile 847 milyon 280 bin dolar ihracat yapmış görünen Zarrab, bir yıl sonra bir başka şirket Roysar ile İran'a 395 milyon dolar daha ihracat gerçekleştiriyor!

Yani Zarrab'ın şirketleri İran'a iki yılda 1 milyar 242 milyon dolar ihracat yapmış görünüyor.

Bu büyük başarısı(!) ile Zarrab ilk 500 büyük ihracatçı arasında 13. sıraya oturuyor! Mesela o yıl listede 6. sırada Koç Grubu'na ait dayanıklı tüketim eşyası markası Arçelik var!

Zarrab'ın yeteneği öylesine büyük ki, Koç Grubu binlerce çalışanı ile ihracat yapıp "büyükler" listesine girerken, Zarrab bunu sadece 25 kişi ile başarmış!

Yine binlerce çalışanı ile Sarkuysan Elektrolit Bakır A.Ş, Türk Traktör ve Ziraat Makine gibi Türkiye'nin köklü şirketleri, Zarrab'ın 25 kişilik şirketinin gerisinde kalmış!

Rezaletin belgelerini CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan TELE 1'de yayınlanan programımda açıkladı. Önemli bir detayın altını çizdi; "Zarrab bu ticareti 17/25 Aralık'ta tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra yaptı. Yani devlet başka birini bulamadı mı bu ticareti yaptıracak?! Zarrab'ın kim olduğu bilindiği halde 1 milyar 242 milyon dolarlık hayali ihracat bu kişiye yaptırıldı."

Naylon fatura kralı Orhan Aslıtürk'ü hatırladım... Ancak o, devleti kandırıyordu! Zarrab olayında ise devlet yetkilileri bizzat işin içindeler...  

CHP'li vekil, Zarrab'ın yaptığı hayali ihracat karşısında 850 milyon TL tutan KDV iadesini alıp almadığını soruyor!

Yani yolsuzluğun katmerlisini yapıp yapmadığını...

Altın ticareti ile dikkat çeken Zarrab, İran'a sözde tarım ürünü ihracatı yaparak hem dikkati azaltmaya çalışmış hem de KDV iadesi ile milletin cebine de el uzatmış!

Acaba Türkiye'nin güzide şirketlerine nal toplatan bu müthiş ticareti, Zarrab kendi başına mı gerçekleştirdi?!

Devlet sırrı mı dediniz? O da ne?!

 

Devlet destekli

çete mi yaratılıyor?!

 

Yandaş, yanaşma ve besleme basın, Zarrab yolsuzluğunu anlatan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ı hedefe koymuş.

Neymiş?

15 Temmuz'da sokağa çıkan ve darbecilerle mücadele eden halka "it" demiş!..

Yalanı ne kadar büyük söylersen o kadar inandırıcı olur...

Ömer Süha Aldan eski DGM savcısı... Kelle koltukta büyük operasyonlara imza atan, gözünü budaktan esirgemeyen bir yurtsever...

Yolsuzlukla mücadeleye katkılarımızdan dolayı, müfettişlerin çatı örgütü, Ömer Süha Aldan'ı ve beni, aynı büyük ödüle değer görmüşlerdi... Sayın Aldan ile benim de eskiye dayanan bir hukukum var...

TELE 1'de Salı akşamları yayınlanan programımın geçen hafta konuğuydu Ömer Süha Aldan...

Söylediği özetle şu; "çıkarılan KHK ile AKP'nin milis güçleri şiddete teşvik ediliyor. Elinde pala olan, silah olan lümpen bazı insanlar, demokratik hakkını kullanacak ve eylem yapacak yurttaşlara saldırabilirler, bu "it"ler Türkiye için ciddi tehdit oluşturuyor..."

Yani sözlerinin 15 Temmuz'da darbeye karşı sokağa çıkan insanlarla ilgisi yok...

"AKP devleti" içinde çeteleşen, "AKP devleti" için muhalif yurttaşlara saldırı hazırlığı yapan insanları kastediyor...

Dün Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşener de aynı büyük tehlikenin altını bakın nasıl çizdi;

"Son dönemde üniformalı, uzun namlulu silahlarla bazı kişiler ortalıkta dolaşıyorlar. Bunlarla ilgili çok önemli iddialar var. Örneğin Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları bulunduğunu duyuyoruz. Araştırılsın, bize bilgi verilsin. Bunların seçim döneminde istenmeyen bir sonucun çıkması durumunda karışıklık yaratacakları şeklinde yoğun söylentiler var..."

"Sadat ve benzeri yapılar benim için toz zerresidir" diyerek topluma güven aşılayan Akşener, "şimdiden uyarıyor ve önlem alınmasını istiyorum" diyor.

Daha ne desin?!

Yazarın Diğer Yazıları