Zaten büyümek böyle bir şey!

Fithc miç hikâye!.. Sırbistan'dan et ithal ederken büyürsünüz!..

Bulgaristan'dan saman ithal ederken de büyürsünüz!..

Siz kıt aklınızla "Türkiye bölünüyor mu? Nedir bu Sivas'ın ötesi berisi edebiyatı?" diye yersiz endişeye kapılmışken, Hint Okyanusu'na doğru büyümemiş miydiniz sanki!..

Şam'daki Emevi Camii'nde namaz kılmaya hazırlanıyorken, ülkenize gelen 3 milyondan fazla göçmenle biraz daha büyürsünüz!..

Siz kendi ülkenizdeki siyasî lideri 'ümmetin lideri' ilân ettikçe, bu durum ümmetin çok da umurundaymış gibi, arkasına ümmeti almış vaziyette, değil dünyanın, galaksinin bile önderi olur, iyice büyürsünüz!..

***

Mesele büyümek olsun, TL'den altı sıfır atarken de büyürsünüz, Dolar rekor kırarken de!..

Fındığı ezerken de büyürsünüz, buğdayda vergileri değiştirip ithalatı kolaylaştırırken de!.. Pancara acımaz, tütünü yok ederken de!..

Her gün müttefik değiştirirken stratejik dahiliğinizle büyürsünüz, kendi kendine yeter ülke olmaktan çıkarken de büyürsünüz!..

Yeni yapılan köprüler, havaalanları ve hastaneler yoluyla, 20-25 yıl 'hazineyi ipotek vererek' kendinizi modern tefecilere kaptırmış hâlde de bir acayip büyürsünüz!..

"Bugünü kurtaralım" derken çocuklarınızın geleceğini yok ederek de büyürsünüz!..

***

Yarın savaşacağınız teröristin ayağına kırmızı halı sererken de, mutabakat masaları kurarken de, buna karşı çıkanlara 'Eski Türkiye'ci' yaftası yapıştırırken de büyümüştünüz!..

Artan işsizlik de büyümenizin ispatı, hanlar, hamamlar, saraylar ve şehirlere karabasan gibi çöken, belediyelerin imar toplantılarındaki altın dokunuşlarla oluşan gökdelenler de!..

Büyüyoruz işte!..

Uyuşturucu kullanımındaki gelişmeyle!..

Boşanma oranındaki artışla!..

Birbirimize karşı müthiş hoşgörü ve dayanışma duygusundaki patlamayla!..

Tam da dedikleri gibi 'yenilgi yenilgi büyüyen zafer' gibi!..

***

Nasıl olsa tribünlerde her sözün müşterisi hazır: Uçak düşürürken de büyümüştünüz, düşürdüğünüz uçağın sahibinden özür dileme yarışına girerken de!.. Ve tabii ki her seçim yerli uçak sözü verirken de, 11 milyar Dolarlık uçak alım imzası atarken de!..

Batıyla mülteci pazarlığını paraya bağlayıp illerimizi Peşaver'e çevirirken de büyürsünüz, canınızı sıkar parayı göndermezseler, kapıları açmakla tehdit ederken de!..

İsrail'le kavga eder gibi görünürken de büyürsünüz, tartışmalı petrolü Ceyhan'dan postalarken de!..

***

Büyüme hormonu iyidir... En önemli hormonlarımızdandır... Hipofiz bezimizden salgılanır... Özellikle vücut geliştirmede, göğüs büyütme ve özellikle de kaslı görünme konusunda dışarıdan alınan hormon takviyelerinin faydası vardır...

Yine de dışarıdan takviyelerin zararı da vardır... Doğrusu, doğal olanla büyüme hormonuyla yetinmektir... Büyüme hormonu en çok uykuda salınır ve en üst seviyeye çıkar...

Dolayısıyla sağlıklı büyümek, iyi uykuyla başlar... Özellikle çocuklar için, uykuda problem yoksa büyümede de pek problem yok demektir...

Yani işin sırrı iyi uyumada... İyi uyuduğunuzda iyi büyüyorsunuz... Sadece Sırbistan'dan et ithal ederken değil, Bulgaristan'dan saman ithal ederken de büyüyorsunuz!..

Sınırınızın bir tarafından asker çıkarır, diğer tarafından saman sokarken, uzun vâdede savaşları nasıl kazanacağınızı düşünmeden büyüyorsunuz!..

Yazarın Diğer Yazıları