Zekai Aksakallı hastaneye kaldırıldı

Zekai Aksakallı hastaneye kaldırıldı
Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın Gaziantep'te hastaneye kaldırıldığı durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’taki Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın Gaziantep’te hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Gazeteci Metehan Demir, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Aksakallı’nın durumunun iyi olduğunu, ufak bir sağlık sorunu nedeniyle hastanede olduğu açıkladı. Demir “Alınan bilgiye göre, normal bir sağlık sorunu söz konusu. Herhangi bir olay yok” dedi.

Zekai Aksakallı, FETÖ'cü 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren komutan olarak biliniyor. Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK), darbe girişimi sonrası Temmuz 2016 tarihli YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi etmişti. Dünden beri operasyonı yöneten Aksakallı'nın bugün Cerablus'a geldiği ortaya çıktı. Korgeneral Aksakallı'nın operasyonu buradan yöneteceği öğrenildi.

SON YAŞ'TA TERFİ ETTİRİLDİ

Aksakallı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaçırılmak istenmişti. Darbecilere ilk kurşunu sıkan ve komutanlığı ele geçirmek isteyen Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren Astsubay Ömer Halisdemir'e emri de Zekai Aksakallı vermişti. Aksakallı o gece yaşananları şöyle anlatmıştı: “Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım, Ömer benim koruma astsubayımdır. Ömer'e, ‘Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şehadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et' dedim. Ömer Başçavuş, ‘Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin' dedi.”

KAHRAMAN ŞEHİT OLDU

ÖKK Koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir namlusuna mermiyi sürdüğü tabancasını çekti ve karargah girişindeki darbeci Semih Terzi'yi alnından vurdu. Halisdemir ise 10 koruma tarafından ateş edilerek, 30 kurşunla şehit edildi.