Zeybekci: Domatesi zam şampiyonu yaptık

Zeybekci: Domatesi zam şampiyonu yaptık
Ekonomi Bakanı Zeybekci Rusya'nın domates yasağını kaldırmaması ile ilgili olarak 'Engel aşılamadı' diye domatese o kadar büyük bir itibar kazandırdık ki o da kendini zaten zam şampiyonu yaptı." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Forum İstanbul 2017″ye  katıldı. “Türkiye Geleceği’ni Yeniden Tasarlıyor” başlığı ile gerçekleştirilen forumun açılışının ardından Bakan Zeybekci, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Zeybakci bir gazetecinin, “Rusya ile Türkiye arasında tarım ürünlerinde sadece domatesin önünde engel kaldı. Bunun için nasıl bir çözüm olacak?” şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Bakan Zeybekci, “Biz yasak koymadık Rusya’ya ama Rusya’nın yasakları var. Biz hiçbir engel koymadık. Gerek tarife ile gerekse tarife dışında hiçbir engel koymadık ama Rusya’nın bu konudaki kurallarla yapmış olduğu engellemeler vardı. Yasakların doğurduğu olumsuz bir ortam ortaya çıktı. Dün itibariyle bütün bu yasakların bitmesi yönünde önemli bir süreç başladı. Domates ile ilgili de ‘engel aşılamadı’ diye domatese o kadar büyük bir itibar kazandırdık ki o da kendini zaten zam şampiyonu yaptı" dedi.

İlgili Haberler