Zeybekci: "Türkiye derhal OHAL'den çıkmalı"

Zeybekci: "Türkiye derhal OHAL'den çıkmalı"
OHAL ile ilgili konuşan Bakan Zeybekci, "OHAL'i gerektiren gerekçeler ortadan kalktığında Türkiye derhal OHAL'den çıkmalı; her yerde söylüyoruz bunu. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da AK Parti de MHP de böyle söylüyor, akıl böyle söylüyor" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) 73. Genel Kurul kapsamında düzenlenen "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni"ne katıldı.

SİYASETÇİ BİLMEDİĞİ ŞEYLERİ KONUŞMAMALI

Törendeki konuşmasında, siyasetin en güvenilen kurum olması gerektiğine işaret eden Zeybekci, "Siyasetçi bilmediği şeyleri konuşmamalı, bilmiyorum diyebilmeli. Yoksa, sözlerini hiçbir tabana, bilimsel gerçeğe, realiteye dayandırmadan konuştunuz mu, birisi gelir size der ki üstadın sözüyle, 'Suskunluğumuz acizliğimizden değildir, her söze verilecek bir cevabımız vardır ama önce lafa bakarız laf mı diye, sonra bir de adama bakarız adam mı diye." ifadelerini kullandı.

OHAL'İ GEREKTİREN GEREKÇELER ORTADAN KALKTIĞINDA 

Zeybekci, OHAL uygulamasına da değindi. Bakan Zeybekci, OHAL ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "OHAL'i gerektiren gerekçeler ortadan kalktığında Türkiye derhal OHAL'den çıkmalı; her yerde söylüyoruz bunu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan da Başbakanımız Yıldırım da AK Parti de MHP de böyle söylüyor, akıl böyle söylüyor. Soruyorum size, şu anda OHAL'i gerektiren haller ortadan kalktı mı? Geçen hafta Cumhurbaşkanımız ile ABD'deydik. Cumhurbaşkanımız oraya vardığı gün, Washington Post gazetesinde teröristbaşı sapkın Fetullah Gülen köşe yazısı yazıyor. Bırakın bölücü terör örgütünü, diğerlerini, Türkiye'nin güneyindeki problemleri, farkında değiliz belki inanın bu 15 Temmuz darbe girişimi darbe girişimi değildi işgaldi, Türkiye'nin bölünmesi girişimiydi."

İlgili Haberler