Zeybekci'den 15 Temmuz açıklaması

Zeybekci'den 15 Temmuz açıklaması
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli'de Gönüllü Teşekküllerle bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı önemli bir tespit yaptı. Bakan Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını belirtirken, ‘Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve Kürdistan’dı’ dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, toplantıda Denizli'nin sorunlarını dinledi. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, FETÖ'nün darbe girişimi ile Moody's'in Türkiye hakkında verdiği kredi notu konusunda açıklamalarda bulundu.

'İHANET KURGUSUNUN SON SAHNESİ'

15 Temmuz'un bir darbe girişimi olmadığını, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, '15 Temmuz yıllardan beri kurulan, kurgulanan bir oyunun, senaryonun, son aşamasıydı, son sahnesiydi. Yıllardan beri hazırlanan o ihanet kurgusunun, zaman içindeki denemeleriyle, yani bu Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık'la veya ondan önceki E-Muhtırasıyla veya başka şekilde devrede olan bir oyundu. Birilerinin kurguladığı bir ihanet girişiminin Türkiye'yi bölme girişimiydi. Bunu yapanlar, asla affedilmeyecek, ağırlaştırılmış müebbet yediği zaman hücre hapsiyle orada kalacak ama bunları hukuk içinde yapacağız.

'HEDEF ERMENİSTAN VE KÜRDİSTAN’DI'

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye topraklarının iki devlete verilmenin hesapları yapıldığını aktaran Zeybekci, 'Bu işgal girişiminin sonunda hedeflenen şey Ermenistan ve Kürdistan’dı. Türkiye'nin bundan yüz yıl öncesinde çizilen o haritasındaki bu ihanet çetesi bu ruhunu ve vicdanını satmış olan hain ve onun kullandığı maşaların sebep olacağı sonuç Türkiye'nin bölünmesine kadar gidecek olan bir süreçti. Kardeş kavgasıydı, iç savaştı. Bunların sonucu olarak da şu anda Irak'ta ne oluyorsa, Suriye'de ne oldurulmaya çalışılıyorsa Türkiye'de aynı operasyona tabi edilecekti ve bunun için de hedeflenen buydu. O anlamda bu millet tarihi boyunca asla diz çökmedi ve bu millet bu hainlere de gereken cevabı verdi ve Türkiye ile ilgili bu hayaller tamamen ortadan kalkmıştır inşallah' açıklamasını yaptı.